A debreceni fővonalon péntek éjfélre helyreállhat a menetrend

2017. augusztus 4. péntek, 14.34 / Utolsó módosítás: 2017. augusztus 4. péntek, 23.35

Frissítés: 23:30-kor

A vonatok többsége már pontos. éjfél körül teljesen helyreállhat a normál a menetrend a debreceni fővonalon.

Este fél nyolctól Hajdúhadház és Újfehértó között is mindkét vágányt használhatják a vonatok, miután a sérült mozdonyt elvontatták és megvizsgálták a felsővezetéket is.

Frissítés: 17:25-kor

17 órára befejeződött a helyszínélés, így most már mindkét vágányon haladhatnak a vonatok. Valamelyes javul a helyzet a fővonalon, azonban késő estig továbbra is hosszabb eljutási idővel érdemes számolni.

Előzmény:

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon 20-40 (esetenként 50-60) perccel is nőhet a péntek délutáni és esti vonatok menetideje, mert Debrecen és Apafa között ismeretlen személyt gázolt a Kócsag Intercity. A helyszínelés végéig – várhatóan 17 óráig – itt is csak egy vágányon haladhatnak a szerelvények.

Előzmény:

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon 15-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a péntek délutáni távolsági vonatok, mert Újfehértó és Hajdúhadház között egy Záhonyból Ceglédre tartó mozdony áramszedője letört és az egyik vágányon akadályozza a vonatforgalmat. A szerelvény elvontatásán már dolgoznak.

Utasaink elnézését és türelmét kérjük!

MÁVINFORM