A budapesti elővárosi vonalakon szombaton napközben is késések várhatók

2023. augusztus 5. szombat, 04.00 / Utolsó módosítás: 2023. augusztus 5. szombat, 10.23
Frissítés: A Keleti pályaudvar és Ferencváros között már zavartalanul közlekednek a győri és a pécsi vonatok. Pestszentlőrinc és Vecsés között is mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.   
Pestszentimre felső és Kispest állomás között eltávolították a kidőlt lámpaoszlopot, újraindulhatott a vonatforgalom. A Budapest-Lajosmizse vonalon délelőtt állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

Frissítés: A Rákosról Pilisvörösvárra 8:35-kor induló és a Pilisvörösvárról Rákosra 7:22-kor induló S76-os (3242-3259) vonat nem közlekedik. 

Frissítés: Aszód és Galgamácsa között sincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.
  • Ferencváros és Kőbánya-Kispest között mindkét vágányon felsővezetéki hiba van, a vonatok nem közlekednek. Ez a székesfehérvári G43-as vonatoknál okozhat kimaradást, késést.
Kőbánya-felső és Rákos között a fenti mindkét vágányon fadőlés miatt szünetel a vonatközlekedés. 6 órakor Rákosliget és Pécel között is fa dőlt a sínekre. A miskolci vonalon jelentős késékkel közlekednek a vonatok. A Budapest-Gödöllő közötti S80-as vonatok nem közkekednek. A Budapest-Gödöllő közötti S80-as vonatok nem közkekednek. A miskolci vonalon az IC vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők. 
A H8-as gödöllői héven és az M2-es metrón a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, igazolványokat utazásra.  

A Keleti pályaudvar és Ferencváros között fadőlés miatt a felsővezetékben nincs áram, a győri és a pécsi távolsági vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.

Pestszentlőrinc és Vecsés között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, felsővezetéki zárlat miatt. A Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vonatok, továbbá a szegedi és a nyíregyházi távolsági, InterCity és InterRégió vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.  

Pestszentimre-felső és Kispest állomás között nem közlekedhetnek a vonatok a vasúti pályára dőlt villanyoszlop miatt. Ott várakozik a Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó S21-es (2919) személyvonat. Az utasok elszállításához pótlóbuszt rendeletek. A Budapest-Lajosmizse vonalon megnő az eljutási idő.

Frissítés: Maglód és Rákoshegy állomások között felsővezetéki zárlat akadályozza a vonatközlekedést. Maglód állomáson nem működik a biztosítóberendezés, itt sem közlekedhetnek a vonatok.

Az utasokat pótlóbusz szállítja, melyek Mende és Rákos között közlekednek. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon jelentős késések, az elővárosi vonatoknál járatkimaradások kimaradás várható. A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe a békéscsabai vonalon. 

A Keleti pályaudvarról Nagykátára 5:50-kor induló S60-as (3630) és a Nagykátáról a Keleti pályaudvarra 7:01-kor induló S60-as (3637) vonat nem közlekedik. A Keleti pályaudvar Kerepesi úti buszmegállójából pótlóbusz indul az S60-as nagykátai vonat helyett.

A kialakult helyzet miatt a békéscsabai vonalról az IC és nemzetközi vonatok kerülő útirányon át közlekednek Szolnoktól.
  • a Bukarestből a főváros felé tartó Dacia nemzetközi gyorsvonat (346),
  • a Szolnokról Fonyódra közlekedő Vitorlás InterRégió (18700),
  • a Békéscsabáról Tapolcára közlekedő Csabai Tekergő sebesvonat (1972).

Előzmény: Budapesten több elővárosi vasútvonalon nem, vagy csak korlátozottan lehetséges a vonatközlekedés. Az átvonuló vihar miatt fák dőltek a sínekre, felsővezetékek sérültek meg egy-egy szakaszon.

Szombat hajnaltól ezért jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan, a Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Cegléd vonalon.

A forgalomszervezése folyamatban van, a közlekedésről később adunk részletes tájékoztatást. 

MÁVINFORM