A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend

2019. november 8. péntek, 05.13 / Utolsó módosítás: 2019. november 8. péntek, 19.13
FRISSÍTÉS: Maglódnál 10 órára helyreállították a felsővezetéket. Maglód és Rákoshegy között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon fokozatosan, késő estére állhat helyre a menetrendszerű közlekedés, 10-20, esetenként 30-50 perccel hosszabb menetidő előfordulhat.
A Keleti pályaudvarról Sülysápra 11:20-kor induló, illetve a Sülysápról a Keletibe 12:24-kor induló S60-as vonat már közlekedik. A távolsági gyors és InterCity vonatok ismét az eredeti útvonalon közlekednek, már nem kerülnek Cegléd felé. A Keleti pályaudvarról Békéscsabára 10:10-kor induló gyorsvonat, a Lőkösházára 11:10-kor induló Békés InterCity vonat is az eredeti útvonalán közlekedik. A mai napon a Keleti pályaudvarról Sülysápra 12:50-kor és az onnan Budapestre 13:24-kor induló S60-as jelzésű személyvonat nem közlekedik. A Sülysápról Budapest-Keleti pályaudvarra 16:24-kor induló S60-as jelzésű személyvonat a mai napon nem közlekedik.Az esti órákig azonban hosszabb menetidővel még számolni kell. 

Előzmény: Pénteken kora reggel a maglódi állomáson áthaladó tehervonat közlekedése közben megrongálódott a felsővezeték. Emiatt Maglód és Rákoshegy között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, a maglódi állomáson is csak egy vágány használható. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 60-120 perccel meghosszabbodhat a vonatok menetideje. A nagykátai és a sülysápi vonatok nem közlekednek, a szolnoki zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A távolsági békéscsabai gyors- és InterCity vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekednek. A helyreállítást megkezdték, a munkák hosszabb időt vesznek igénybe, mert az állomás váltókörzetében szakadt le a vezeték és a tartóalkatrészek is megsérültek.

vezetékszakadás

MÁVINFORM