A Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vonalon augusztus 25-ig jelentős menetrendi változások érvényesek

2019. augusztus 8. csütörtök, 06.15 / Utolsó módosítás: 2019. augusztus 17. szombat, 17.14
Frissítés: 
A közúti forgalom megnövekedése miatt a pótlóbuszokhoz csatlakozó vonatok késéssel indulhatnak. 

A Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti pályafelújítás és Pusztaszabolcs állomás átépítése miatt a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vonalon augusztus 5-től 25-ig jelentős menetrendi változások érvényesek.

  • A pécsi InterCity vonatok a vágányzár miatt kerülő útirányon, Dunaújváros érintésével közlekednek, Sárbogárd helyett Rétszilas állomáson állnak meg. A Keleti pályaudvarról korábban, egész órakor indulnak, Rétszilasig korábban közlekednek, onnan Pécsig változatlan a menetrendjük. Pécsről nem változik az indulási idő, óra 10 és 14 perckor indulnak, de a kerülő útvonal miatt később, óra 55. és 59. percében érkeznek meg Budapestre.
  • A Budapest és Baja, illetve onnan a Keleti pályaudvarra közlekedő Gemenc expresszvonat is Dunaújváros érintésével, kerülő útirányon és módosított menetrend szerint közlekedik.
  • A Budapest–Százhalombatta és a Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros közötti S40-es és S42-es vonatok 10 perccel korábban indulnak a Déli pályaudvarról és oda 10 perccel később érkeznek. A Déli pályaudvarról 6:20-kor és a Százhalombattáról 7:53-kor, 18:53-kor induló S40-es vonatok nem közlekednek.
  • A Pusztaszabolcs–Dombóvár viszonylatban közlekedő S40-es személyvonatok helyett Pusztaszabolcs és Szabadegyháza, valamint a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár viszonylatban közlekedő S440-es személyvonatok helyett Pusztaszabolcs és Zichyújfalu között pótlóbuszok szállítják az utasokat. 
  • Augusztus 5-én a Pusztaszabolcsról Dunaújvárosba 4:39-kor, valamint a Dunaújvárosból 3:31-kor, 4:30-kor és 5:30-kor Budapest-Déli pályaudvarig közlekedő elővárosi vonat helyett Pusztaszabolcs és Dunaújváros között pótlóbuszok járnak. 

MÁVINFORM