A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend

2021. augusztus 1. vasárnap, 17.28 / Utolsó módosítás: 2021. augusztus 2. hétfő, 12.19

Frissítés: Az Újfehértó-Császárszállás-Nyíregyháza szakaszon helyreállították a vasárnap leszakadt felsővezetéket. Hétfő déltől már nincsenek korlátozások, mindkét vágányon zajlik a közlekedés, helyreállhat a menetrend.


Frissítés hétfő reggel: A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonal teljes hosszán közlekednek már a vonatok, a leszakadt felsővezetékeket az éjjeli órákban helyreállították, a kidőlt fákat eltávolították a vasúti pályáról. Várhatóan nagyobb késések már nem lesznek, a tegnapi korlátozásokat is feloldották. 

Az Apafa–Hajdúhadház–Újfehértó szakaszon mindkét vágányon újraindult a vonatforgalom. Császárszállás és Nyíregyháza között hajnalban három fa dőlt a vasúti pályára és a felsővezetékre. A vonatok Újfehértó és Császárszállás között csak az egyik vágányon közlekedhetnek, a menetidő 15-20 perccel meghosszabbodik.


Frissítés: Az 566-os számú vonat szerelvényét bevontatták a nyílt pályáról. A felsővezeték helyreállítása, a kidőlt fák eltávolítása Hajdúhadház és Újfehértó, Hajdúhadház és Apafa, illetve Császárszállás és Újfehértó között hosszabb időt vesz igénybe.

A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon a korlátozások, pótlóbuszos közlekedés továbbra is érvényben van. Az arra utazók jelentősen hosszabb menetidővel számoljanak. 

Remélhetőleg hétfőn, a hajnali üzemkezdetre már helyreállhat a menetrendszerű vonatközlekedés. Az okozott kényelmetlenségekért a vasúttársaság az utasok elnézését kéri!  


Előzmény: A Nyugati pályaudvarra tartó 566-os számú Rózsa InterCity vonat mozdonyára fa dőlt a Hajdúhadház–Apafa vonalszakaszon, Bocskaikert megállóhelynél. A mozdony áramszedői megsérültek, leszakadt a felsővezeték. Debrecen és Apafa, illetve Újfehértó és Császárszállás között is fák dőltek a vasúti pályára. A vonatközlekedés átmentileg szünetel. Senki nem sérült meg.

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon jelentősen meghosszabbodik a vasárnap esti vonatok menetideje. A MÁV-START pótlóbuszos közlekedést szervez.

Várhatóan az alábbi közlekedésre kell számítani:

  • Debrecen és Hajdúhadház állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat,
  • a vonatok Debrecen és Hajdúhadház állomáson fordulnak vissza Budapest, illetve Nyíregyháza, Záhony felé

A Zajtáról Mátészalka, Debrecen érintésével a Nyugati pályaudvarra 14:35-kor elindult 16303-as számú Hétmérföldes sebesvonat Debrecentől Szolnokig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Ugyancsak nem lehetséges a vonatközlekedés, a vihar, kidőlt fák miatt:
  • Rakamaz és Nyíregyháza,
  • Gádoros és Orosháza, 
  • Kötegyán és Okány,
  • Hortobágy és Ohat-Pusztakócs között,
  • a Nyíregyháza-Vásárosnamény vonalon.  

MÁVINFORM