Biatorbágy és Herceghalom között kedd hajnaltól zavartalan a forgalom

2022. július 11. hétfő, 17.54 / Utolsó módosítás: 2022. július 12. kedd, 08.03
Már nincsenek korlátozások a hegyeshalmi fővonalon

Frissítés kedden 4:50-kor:

Kedd hajnalra befejezték a másik vágány helyreállítását is a Biatorbágy-Herceghalom szakaszon, már nincsenek korlátozások. A belföldi és a távolsági vonatok már menetrend szerint közlekedhetnek, nem kell pótlóbuszokra átszállni.

A szerelvényforduló miatt még hajnalban nem közlekedik a Hegyeshalomból 4:57-kor a Keleti pályaudvarra induló személyvonat (9309), valamint délelőtt a Bécsből 8:45-kor Budapestre induló Semmelweis EuroCity (EC 141).

Budapesten, az Összekötő vasúti híd építési munkálatai miatt több távolsági vonat végállomása Budapest-Kelenföld állomásra került át: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/julius-11-tol-modosul-menetrend-gyori-szekesfehervari-es-pecsi-vonalon-osszekoto-vasuti

The partial train replacement bus service on the Budapest—Győr—Hegyeshalom main line is over 
By early morning on 12 July (Tuesday) both tracks on the Budapest—Győr—Hegyeshalom main line were back in service. Both domestic and international trains run on their full routes again without replacement buses between Biatorbágy and Herceghalom.
Due to planned track maintenance, some trains terminate at Budapest-Kelenföld. Metro line M4 is available between Budapest-Keleti and Kelenföld with a valid train ticket. Further information at the stations.​ 

Frissítés hétfőn késő este:

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon Biatorbágy és Herceghalom között a vasárnap hajnali balesetben kisiklott teherkocsikat beemelték, az egyik pályatestet helyreállították, átadták a vonatforgalom számára. Ennek eredményeként hétfő este újraindulhat egyelőre csak egy vágányon, sebesség- és menetrendi korlátozásokkal a nemzetközi vonatközlekedés. A másik pálya helyreállítása és a forgalomnak való visszaadása kedden hajnalban várható, akkor a belföldi menetrendszerű vonatközlekedés is elindulhat. 

Hétfőn estétől egyelőre csak a nemzetközi vonatok Hegyeshalom, illetve Rajka felé és onnan a fővárosba tartó railjet, regiojet, EuroCity, EuroNight vonatok ismét az eredeti útvonalon, teljes viszonylaton közlekednek. A Keleti pályaudvarról Bécsen át Münchenbe 20:40-kor induló Kálmán Imre EN vonat lesz az első teljes útvonalon közlekedő nemzetközi vonat.

A München, Bécs felől Budapestre tartó, Hegyeshalomból menetrend szerint 18:28-kor továbbinduló 67-es számú railjet xpress a Keleti pályaudvarra már közlekedik a vonal teljes hosszán, majd ezután érkeznek a többi nemzetköziek is Hegyeshalom, illetve Rajka felől a fővárosba.  

A 131-es számú Báthory EuroCity Terespolból Kelenföldre, a 476-os számú Metropol EN vonat Kelenföldről Breclavba és a 281-es számú Metropolitan EC vonat Prágából Kelenföldre már nem kerül Komárom, Székesfehérvár felé, hanem az eredeti útvonalon közlekedik. Hétfőn a 476-os számú vonat a menetrendtől eltérően megáll Tatabánya, Tata és Komárom állomásokon is.

  Kivételek az alábbi nemzetközi járatok:

 • a München felől érkező, Hegyeshalomból 16:28-kor Budapest felé továbbindult railjet (rjx 65) csak Bicskéig közlekedik,
 • a Keleti pályaudvarról 17:30-kor Bécsbe induló railjet (rjx 42) csak Bicskétől közlekedik,
 • a Keleti pályaudvarról 18:40-kor Bécsbe induló Lehár EC (EC 340) nem közlekedik,
 • a Keleti pályaudvarról 19:40-kor Bécsbe induló railjet (rjx 264) csak Bicskétől közlekedik,

A belföldi vonatközlekedésben érvényben maradnak még a menetrendi korlátozások, a vonatpótlós buszközlekedés. A belföldi menetrendszerű vonatközlekedés várhatóan kedd hajnalban elindulhat, abban az esetben, ha a másik vágányt is visszaadják a vonatforgalom számára.

Addig továbbra is érvényben vannak a menetrendi, vonatforgalmi korlátozások a belföldi vonatközlekedésben:  

 • az S10-es vonatok megosztva, a Déli pályaudvar és Biatorbágy, valamint Herceghalom és Győr között közlekednek,
 • a G10-es vonatok nem közlekednek,
 • az S12-es vonatok megosztva, a Déli pályaudvar és Biatorbágy, valamint Tatabánya és Oroszlány között közlekednek,
 • a soproni IC-k, illetve a szombathelyi Savaria InterCity-k csak Győr–Sopron, illetve Győr–Szombathely között közlekednek,
 • vonatpótló buszok közlekednek a belföldi vonatok helyett Biatorbágy és Herceghalom között,
 • elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket a Biatorbágyot, Herceghalmot és Bicskét érintő menetrendszerinti Volánbusz járatokon, valamint az M4-es metrón

 

A vonalon vágányzár kezdődött, ezt figyelembe kell venni az utazásnál: https://bit.ly/3uEw55F

A baleset miatt az utasoknak az Európai Unió Utasjogi Rendelete alapján jogában áll lemondani az utazásról. A menetjegy és a helybiztosítás árát kezelési költség mentesen visszatérítik.

Az előzmények itt tekinthetőek meg: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/budapest-gyor-hegyeshalom-vonalon-biatorbagy-es-herceghalom-kozott-nem-kozlekednek-vonatok

https://www.mavcsoport.hu/mavinform/budapest-gyor-vonalon-hetfon-jelentos-korlatozasokkal-kozlekednek-vonatok

 


Monday afternoon service update about the Budapest–Győr–Hegyeshalom main line

 
There are still major service changes in place on the Budapest–Győr–Hegyeshalom main line although train traffic is now partially possible with some restrictions.
 
All domestic passenger rail services are replaced by buses between Biatorbágy and Herceghalom
 • Some international passenger rail services are replaced by buses between Biatorbágy and Bicske
 • G10 trains between Budapest and Győr are cancelled
 • S10 local trains between Budapest and Győr are running on a divided route (Budapest-Déli – Biatorbágy and Herceghalom – Győr)
 • S12 local trains between Budapest and Oroszlány are running on a divided route (Budapest-Déli – Biatorbágy and Tatabánya – Oroszlány)
 • Budapest–Győr–Sopron and Budapest–Győr–Szombathely domestic IC trains are replaced by local trains on the Budapest–Győr section
 • The Dráva IC (IC310) train only serve the Ljubljana–Győr section and the Mura IC (IC313) train only serve the Graz–Győr section
 
The following railjet xpress, RegioJet, EC and EN trains are still running on shortened routes:
 • Inbound rjx65 runs only to Bicske (where replacement bus service is available)
 • Outbound Semmelweis EC (EC148) is cancelled
 • Outbound railjet (rjx42) departs from Bicske
 • Outbound Lehár EC (EC340) is cancelled
 • Outbound railjet (rjx264) departs from Bicske  
 
Please pay extra attention to the train announcements as further changes may occur.

Due to the accident that took place on 10 July 2022 (Sunday) on the Nr. 1 (Budapest–Győr–Hegyeshalom) main line, those with valid tickets (for trains running on this route) may decline their travel and return their tickets without any fees according to the Regulation on rail passengers’ rights and obligation.