Beleg és Somogyszob között még pótlóbuszok járnak; Babócsa és Barcs között már járható a pálya

2020. július 30. csütörtök, 05.50 / Utolsó módosítás: 2020. július 30. csütörtök, 15.48

Frissítés július 30-án 15:10-kor:

Babócsa és Barcs között csütörtökön 15 órától ismét lehetséges a vonatközlekedés, már nincs lezárva a vasúti híd. A délutáni Pécsről Zalaszentivánra tartó 8903-as személyvonat már átszállás nélkül közlekedik. A menetrend szerinti pótlóbuszok is az eredeti útvonalukon járnak, a közúti tereléseket megszüntették.

A Gyékényes-Pécs vonalon még péntek estig járnak a vonatok egy része helyett pótlóbuszok Gyékényes és Barcs között, szombattól ismét vonatok közlekednek a teljes üzeimdőben.


Frissítés július 30-án 5:45-kor: 

Szombathely–Pécs viszonylatban közlekedő vonatok utasait Gyékényes és Barcs között továbbra is pótlóbuszok szállítják. A Barcs–Gyékényes, illetve a Gyékényes–Barcs közötti pótlóbuszok az útlezárások miatt a Lábod–Nagyatád kerülőúton, akár 2 órával hosszabb menetidővel közlekednek. A buszokhoz csatlakozó vonatoknál is jelentős késésekre kell számítani. 

A DombóvárGyékényes vonalon, Beleg és Somogyszob között is pótlóbuszok viszik az utasokat, 30-60 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A károk helyreállításán folyamatosan dolgoznak a vasúttársaság szakemberei, a Rinya-patak hídjánál a vasúti pálya várhatóan hosszabb ideig lezárva marad.   

Vonatpótlás Beleg és Somogyszob között


Frissítés július 27-én 15:15-kor:

Nagykanizsa és Bajcsa között hétfőn 15 órakor a vasúti pályán újraindult a vonatközlekedés. Már nem kell pótlóbusszal utazni. A Gyékényes–Barcs, illetve a Somogyszob–Beleg közötti szakaszon továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat. Hétfőn este Zalakomár és Zalaszentjakab között feloldották a sebességkorlátozást. Emiatt a  Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon már nem lesz hosszabb a menetidő.


Frissítés hétfőn:

Zalaszentjakab állomáson vasárnap este újraindulhatott a forgalom, egyelőre csak 5 km/h sebességgel közlekedhetnek a vonatok a vágányokon. Pótlóbuszokra már nem kell átszállni, de a biztosítóberendezés még nem működik Zalakomár és Zalaszentjakab között, ezért a Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalnak ezen a szakaszán továbbra is 30-40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. 

A hétvégi viharkárok miatt még három szakaszon szünetel a vonatközlekedés: pótlóbuszokra kell átszállni Beleg és Somogyszob, Nagykanizsa és Murakeresztúr, valamint Gyékényes és Barcs között.

A Barcs–Gyékényes, illetve a Gyékényes–Barcs közötti pótlóbuszok útlezárások miatt Lábod–Nagyatád útvonalon, jelentős késéssel közlekednek.


Frissítés vasárnap 19:25-kor:

Zalaszentjakab állomáson vasárnap este újraindulhatott a forgalom, egyelőre csak 5 km/h sebességgel közlekedhetnek a vonatok a vágányokon. Pótlóbuszokra már nem kell átszállni, de a biztosítóberendezés még nem működik Zalakomár és Zalaszentjakab között, ezért a Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalnak ezen a szakaszán továbbra is 30-40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.


Előzmény:

A péntek éjszakai és szombat délelőtti viharok, esőzések után több somogyi és zalai vonalrészen is szünetelt a közlekedés napközben. A vasúttársaság és a katasztrófavédelem munkatársai egész nap dolgoztak a károk felszámolásán és a csapadék okozta műszaki hibák elhárításán. Szombat este már csak két szakaszon vannak korlátozások, így pótlóbuszok viszik az utasokat Zalakomár és Nagykanizsa, valamint Beleg és Somogyszob között.

Zákánynál péntek estétől szombat délutánig volt lezárva a pálya.

Akadály Somogyszob és Szenta között

Zalaszentjakab állomás vágányai a folyamatos eső miatt déltől víz alá kerültek, az állomáson nem lehetséges a vonatközlekedés. A csapadékvíz visszahúzódása után vasárnap reggel kezdődhet meg a vasúti pálya helyreállítása, hét teherkocsinyi zúzottkövet használnak majd fel az ár által elmosott ágyazat pótlásához. Az állomáson várhatóan vasárnap késő este indulhat újra a forgalom, a nagykanizsai vonalon Zalakomár és Nagykanizsa között addig pótlóbuszok közlekednek, az átszállások miatt a menetidő 30-60 perccel megnőhet.

Zalaszentjakab állomás

Késő délután Beleg és Ötvöskónyi között a megáradt Rinya-patak alámosta az egyik vasúti hidat, melynek helyrállítása, megerősítése hosszabb időt vehet igénybe, a károk felmérése csak az ár levonulása után kezdődhet meg. A Dombóvár-Gyékényes vonalon Beleg és Somogyszob között kell pótlóbuszokra átszállni. Szombat este a 6622-es utat is lezárták vízátfolyások miatt, így a pótlóbuszok csak jelentős kerülővel, a Somogyszob-Segesd-Ötvöskónyi-Segesd-Beleg útvonalon tudnak közlekedni, a menetidő a közúti lezárás miatt legalább másfél órával megnő ezen a szakaszon.

Híd a megáradt Rinya-pataknál

MÁVINFORM

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon hirdetmeny_41_beleg-somogyszob_havaria_terkep_a3.pdf70.99 KB2020.07.30.