Befejezték a helyszínelést a Szolnok-Hódmezővásárhely vonalon

2019. december 15. vasárnap, 05.02 / Utolsó módosítás: 2019. december 15. vasárnap, 14.04

Frissítés 10:30-kor:

Befejezték a helyszínelést és a műszaki mentést a 45-ös főút vasúti átjárójában, újraindulhat a vonatforgalom. A Szentesről 10:35-kor Szolnokra és a Szolnokról 10:55-kor Szentesre induló vonatok már a teljes útvonalon közlekednek (7237-es és 7232-es vonat), nem kell pótlóbuszokra átszállni. A Szolnok-Hódmezővásárhely vonalon vasárnap délre állhat helyre a menetrend.

A balesetet szenvedett kamion

A balesetet szenvedett motorvonat


Frissítés 8:30-kor:

A műszaki mentés elhúzódik a 45-ös főút vasúti átjárójában. Várhatóan 10 órától már csak Kunszentmárton és Szentes között kell pótlóbuszokra átszállni, Szolnok és Kunszentmárton között már vonatok szállítják majd az utasokat. A Szolnok-Hódmezővásárhely vonalon vasárnap délelőtt jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni.

Frissítés 6:15-kor:

A vasúti pálya lezárása miatt a Kiskunfélegyháza-Kunszentmárton vonalra a reggeli vonatok szerelvénye nem érkezett meg, ezért a Kunszentmártonból 5:19-kor Kiskunfélegyházára és a Kiskunfélegyházáról 7:39-kor Lakitelekre induló személyvonat helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedik. (37219-es és 37112-es vonat)


Frissítés 6 órakor:

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a Szolnok-Hódmezővásárhely vonalon Tiszatenyő és Szentes között pótlóbuszok közlekednek. A 45-ös főúton lévő teljes útzár miatt a buszok kerülővel közlekednek, Nagytőkét nem érintik, egy-másfél órával hosszabb eljutási idővel kell számolni.

Előzmény:

A Szolnok-Hódmezővásárhely vonalon vasárnap hajnali 4 óra után Nagytőke és Kunszentmárton között a Tiszatenyőre tartó motorvonat a 45-ös főút vasúti átjárójában egy kamionnal ütközött össze. A fénysorompó jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott. A balesetben nem sérült meg senki, a nyerges vontató felborult. A műszaki mentés ideje alatt - várhatóan 9 óráig - Nagytőke és Kunszentmárton között nem lehetséges a vonatközlekedés, a vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt, melyek a főút lezárása miatt csak jelentős kerülővel tudnak majd haladni, a menetidő egy-másfél órával is megnőhet.

A rendőrök a közúti forgalmat Kunszentmártonnál és Szentesnél Szarvas irányába, a 4401-es számú út irányába terelik.

MÁVINFORM