Befejeződött a helyszínelés és helyreállították a biztosítóberendezést a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon

2016. április 13. szerda, 15.40 / Utolsó módosítás: 2016. április 13. szerda, 18.26

Frissítés: április 13. 18:15

Befejeződött a baleseti helyszínelés, illetve a szakemberek helyreállították a biztosítóberendezést, így ismét a megengedett legnagyobb sebességgel járható mindkét vágány Pestszentlőrinc és Vecsés között. Várhatóan az éjszakai órákra helyreáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Cegléd–Szolnok szakaszon.

Frissítés: április 13. 16:20

Pestszentlőrinc és Vecsés között meghibásodott a biztosítóberendezés is, ezért a közlekedésre használható vágányon mégjobban lelassult a forgalom így tovább növekedtek a késések. Egyes vonatoknál a 60-120 percet is elérhetik. A szakemberek megkezdték a hiba elhárítását.

Frissítés: április 13. 15:46

A késések növekedésének elkerülése érdekében a monori helyi vonatok nem közlekednek, helyettük a ceglédi zónázó vonatok Budapest-Nyugati és Monor között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.


Előzmény:

Szerdán délután 14 óra 52 perckor Pestszentlőrinc állomáson behaladás közben egy vonat ismeretlen férfit gázolt, aki a baleset következtében elhunyt. A hatósági helyszínelés idejére Pestszentlőrinc és Vecsés között az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok. A Budapest– Cegléd–Szolnok szakaszon utazóknak 30-40 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu címen és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható vonalán, a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

A kialakult helyzet miatt szíves elnézésüket és türelmüket kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM