Baleset miatt jelentős korlátozás a záhonyi fővonalon

2023. május 7. vasárnap, 11.04 / Utolsó módosítás: 2023. május 7. vasárnap, 21.46
Vasárnap délelőtt kisiklott egy tehervonat több kocsija Hajdúhadház és Újfehértó között. A műszaki mentés miatt ezen a szakaszon szünetel a vonatforgalom, a helyreállítás ideje még nem ismert, várhatóan hosszabb időt vesz igénybe. A záhonyi fővonalon ezen a szakaszon utazóknak az átszállások miatt akár 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani.

Forgalmi rend:

  • A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni. A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.
  • A Volánbusz járatain (4400, 4401, 4402, 1449) a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.
  • A Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe vasárnap éjfélig.
  • A szerelvényfordulók miatt a záhonyi fővonalon vonatkimaradásokra is számítani kell, az InterCity vonatokban esetenként más szerelvények közlekednek.
  • A Nyíregyházáról 10:40-kor Budapestre elindult Cívis InterRégió (6107) Újfehértó és a Nyugati pályaudvar között kimarad.
  • A Bécsből Csapra tartó Hortobágy EC (EC 149) ukrán hálókocsijait egy Miskolc felé közlekedő IC-vel továbbítják majd kerülő útirányon. A Hortobágy EC (EC 149) belföldi része Debrecen és Záhony között nem közlekedik.
  • A Munkácsról Budapestre tartó Latorca IC (IC 33 / 12033) és a Záhonyból 16:28-kor induló Nyírség IC (IC 603 / 11603) eredeti szerelvénye Nyíregyházától kerülő útvonalon, a miskolci fővonalon közlekedik a Nyugati pályaudvar felé, Debrecent, Hajdúszoboszlót, Püspökladányt, Szolnokot, Ceglédet, Ferihegyet, Kőbánya-Kispestet és Zuglót nem érinti. A Latorca IC (IC 33) és a Nyírség IC (IC 603) Debrecen és a Nyugati pályaudvar között az eredeti útvonalán egy másik szerelvénnyel közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról 16:28-kor Debrecenbe induló Cívis InterRégió (6106) várhatóan 25-30 perces késéssel indul.
  • A Nyugati pályaudvarról 18:23-kor Debrecenbe induló Tokaj IC (IC 588) várhatóan 40 perces késéssel indul.

 

Vasárnap délelőtt 10:30-kor Újfehértó és Hajdúhadház állomás között, a Hajdú-Bihar vármegyei Téglás közelében kisiklott egy vasérccel rakott 35 kocsis tehervonat 9 kocsija. A kisiklott járművek egy része felborult, járhatatlanná téve az érintett szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése, majd utána a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

 

 

Kisiklott tehervonat kocsijai Téglásnál

A helyreállítás hosszabb időt vehet igénybe.

MÁVINFORM