Balatonfenyves-Fonyód újraindult a vonatforgalom

2024. április 5. péntek, 05.31 / Utolsó módosítás: 2024. április 5. péntek, 08.43

Frissítés: Balatonfenyves és Fonyód között újraindult a vonatközlekedés, befejezték a helyszínelést. A dél-balatoni vonalon és a Helikon InterRégió vonatoknál fokozatosan, a délelőtti órákban helyreáll a menetrend. 

A Kaposvárról 6:14-kor Győrbe indult Helikon InterRégió (IR 9690) közel 60 perces késése miatt csak Celldömölkig közlekedik. Menetrendje szerint, Celldömölkről 9:37-kor mentesítő vonat indul Győrbe (19690), mely közlekedése a vonatinformációs rendszereken nem követhető.

Előzmény: A Keszthelyről a Déli pályaudvarra 4:28-kor elindult sebesvonat (8609) Balatonfenyves és Fonyód között - Bélatelep megállóhely előtt - elgázolt egy embert. Emiatt a két állomás között átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok.

Az utasokat Balatonfenyves és Fonyód között pótlóbuszok szállítják. Az első pótlóbuszok várhatóan 6:20 körül indulnak Fonyódról, illetve Balatonfenyvesről. A két állomás között a Volánbusz menetrendszerinti járatai is segítik az utasok eljutását. 
A reggeli órákban a dél-balatoni vonalon jelentős késésekre, járatkimaradásokra lehet számítani, mely érinti a reggeli, délelőtti Helikon InterRégió vonatok közlekedését is. 

MÁVINFORM