Ausztria és Magyarország között menetredszerű a vonatforgalom

2023. június 6. kedd, 21.41 / Utolsó módosítás: 2023. június 7. szerda, 06.17
Frissítve szerdán 6.15-kor: Magyarország és Ausztria (Hegyeshalom és Bécs) között a nemzetközi távolsági és regionális vasúti közlekedés immár zavartalan, nem kell pótlóbuszra átszállni, a vonatok menetrend szerint közlekedhetnek. 

Frissítve kedden 21:53-kor:

Magyarország és Ausztria (Hegyeshalom és Bécs) között a nemzetközi távolsági és regionális vasúti közlekedésben vonatkimaradásokra, pótlóbuszos átszállásra, kerülő útvonalon közlekedő vonatokra kell számítani, az eljutási idő akár több órával is megnőhet kedd estétől.
Érdemes tájékozódni az ÖBB honlapján.

Kedden 20:45-től Ausztriában Királyhida és Pándorfalu (Bruck an der Leitha és Parndorf), illetve Nezsider (Neusiedl am See) között leállították a vonatforgalmat, az ÖBB honlapján olvasható tájékoztatás szerint a viharos időjárás okozta akadály miatt (löszfalomlás). Az osztrák vasút kedd esti közleménye szerint szerda délig pótlóbuszokat állít forgalomba a két érintett szakaszon. Hegyeshalom és Pándorfalu között ingajáratban motorvonat közlekedik.

Kedd este a Magyarországról Ausztria felé induló vonatok többsége csak Hegyeshalomig közlekedik, vonatkimaradásokra is számítani kell.

  • A Münchenből 17:30-kor Budapestre elindult railjet (261) Bécs és Hegyeshalom között nem közlekedik, Hegyeshalomtól Győrig minden állomáson és megállóhelyen megáll.
  • A Bécsből 20:37-kor Budapestre induló Csárdás EC (EC 340) Ausztriában csak Királyhidáig közlekedik, a magyarországi szakaszon Hegyeshalomtól a Keleti pályaudvarig másik szerelvényt állítanak forgalomba, ami késéssel indul, Hegyeshalomtól Győrig EuRegio vonatként (9441) közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról 18:40-kor Bécsbe elindult Lehár EC (EC 340) és a 19:40-kor Bécsbe elindult railjet (264) csak Hegyeshalomig közlekedik. 
  • A Keleti pályaudvarról 20:40-kor Salzburgba elindult Kálmán Imre EuroNight (EN 462) kerülő útvonalon jut el Ausztriába - Hegyeshalom érintése nélkül: Győrtől a 22:51-kor induló személyvonat (9958) menetrendje szerint közlekedik Sopronig.

MÁVINFORM