Április 2-től 4-ig Kiskunfélegyháza és Szeged, valamint Szeged és Röszke között pótlóbuszok

2024. április 2. kedd, 09.45 / Utolsó módosítás: 2024. április 3. szerda, 15.29

A szerb vasúttársaság tájékoztatása szerint építési munkálatok miatt április 2-án, kedden estig a Szeged-Szabadka közötti személyvonatok többsége helyett Szabadka és Palics között pótlóbusz közlekedik. Palics és Röszke között vonattal, Röszke és Szeged között karbantartás miatt pótlóbusszal utazhatnak. Az utolsó, Szegedről Szabadkára tartó vonat (7309) helyett csak Szeged és Röszke között kell pótlóbusszal utazni.

A szerb tájékoztatás erről a linkről érhető el.

 
 

 

Április 2-től 4-ig pályakarbantartási és építési munkálatok miatt Kiskunfélegyháza és Szeged, valamint Szeged és Röszke között szünetel a vonatforgalom. A szegedi fővonalon a pótlóbuszos közlekedés miatt hosszabb eljutási idővel kell számolni, Szegedről a főváros felé a vonatok megszokott menetrendjéhez képest korábban indulnak a pótlóbuszok.

Budapest-Szeged vonal

  • A Budapest és Szeged közötti Napfény InterCityk, valamint valamennyi Kiskunfélegyháza és Szeged közötti személyvonat helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között pótlóbusz közlekedik.
  • A pótlóbuszok néhány kora reggeli, illetve késő esti járat kivételével Szeged-Rókus állomástól indulnak és oda érkeznek, Szegeden belül a vasútvillamosokkal lehet utazni, melyek menetrendje a pótlóbuszokhoz való csatlakozás miatt módosul. A vasútvillamosokon a röszkei és a szegedi fővonalra váltott vonatjegyek érvényesek a szegedi városi szakaszon.
  • A pótlóbuszok igazodnak a vonatok menetrendjéhez, ezért a kiskunfélegyházi csatlakozás biztosítása érdekében Szeged-Rókustól jellemzően 20-40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok Szeged vasútállomásról indulnának – Budapest és Szeged között így hosszabb eljutási idővel kell számolni.
  • A változás érinti még az április 5-én este a Nyugati pályaudvarról 22 órakor Szegedre induló S20-as vonatot (17028) és az április 6-án hajnalban eredetileg Szegedről 3:25-kor Budapestre induló személyvonatot (17029) is, ami helyett 2:44-kor indul pótlóbusz a szegedi Mars térről.

Szeged-Szabadka vonal

  • A Szeged—Szabadka közötti vonatok helyett Szeged-Rókus és Röszke között pótlóbuszok közlekednek.

Az április első hetében lévő korlátozás ideje alatt a szegedi fővonalon Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás között, továbbá Szeged és Szeged-Rendező között pályakarbantartást, valamint Szeged-Rendezőnél a röszkei vonal felsővezeték-hálózatának kiépítéséhez kapcsolódó munkálatokat végeznek, ezért Szegeden a vasútvonal menti lakott területeken az éjszakai órákban is nagyobb zajhatásra kell számítani. A Szeged-Rendező és Röszke közötti szakaszon dolgozó vasúti munkagép haladásához igazodva az érintett vasúti átjárókat április 2-án 4 óra és április 4-én 5 óra között néhány órás időtartamra lezárják.

A részletes menetrend itt tekinthető meg: https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/line-lock/v1_hirdetmeny_140_kkfhaza_roszke_0402_0406.pdf

A térkép itt tekinthető meg: https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/line-lock/0402-0404_136_140_vgz_hrdt_a3_01-1_2024-03-19.pdf

A vasúttársaság a környéken élők és az utasok megértését, türelmét kéri.

MÁVINFORM