VBKJ

2016. évi alanyi jogú béren kívüli juttatás igénylése, VBKJ nyilatkoztatás

 

Tájékoztatjuk a MÁV Zrt. és a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. munkavállalóit, hogy a munkavállalók 2016. évben a Kollektív Szerződésben foglaltak szerint alanyi jogon SZÉP Kártya vendéglátás alszámla juttatatásra és Választható béren kívüli javadalmazási (VBKJ) rendszerben foglaltak alapján, választásuknak megfelelő juttatásban részesülnek.

Az alanyi jogon járó béren kívüli javadalmazás SZÉP kártya vendéglátás alszámlára történő utalás 2016. évi mértéke 92 700 Ft. A 2016. évben rendelkezésre álló VBKJ keretösszege bruttó 271 400 Ft.

2016. évi VBKJ rendszer elemeire vonatkozó legfontosabb szabályokat, és az egyes elemek igénybevételének lehetőségét tartalmazó 2016. évi Tájékoztató Füzetet, a nyilatkozat kitöltéséhez szükséges segédleteket és a nyilatkozati nyomtatványokat az oldal alján találja.

Az elektronikus hozzáféréssel nem rendelkező munkavállalók a munkaszerződésük szerinti főnökségükön/szolgálati helyükön és a Humán Szolgáltatás Ügyfélszolgálati irodákban nyomtatott formában is megtekinthetik a legfontosabb tudnivalókat tartalmazó tájékoztatót. A nyilatkozati lapokat és a juttatások igényléséhez szükséges nyomtatványokat 2016. február 29-től vehetik át a Humán Szolgáltatás illetékes Ügyfélszolgálati irodáiban.

Az elektronikusan kitöltött és kinyomtatott vagy papír alapon kitöltött nyilatkozatokat két példányban, aláírva a juttatások igényléshez szükséges nyomtatványokkal együtt legkésőbb 2016. március 11-ig kell leadni a Humán szolgáltató Ügyfélszolgálati irodáiban. A számlák alapján igénybe vehető VBKJ elemek választása esetén az eddig felmerült számlákat a VBKJ nyilatkozat leadásával egyidejűleg, első alkalommal legkésőbb 2016. március 25-ig lehet leadni.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az alanyi jogú juttatás folyósításához SZÉP kártyára vonatkozó nyilatkozatot kell leadni azoknak a munkavállalóknak, akik a VBKJ keretében nem választottak SZÉP kártyához tartozó juttatást. Részükre az alanyi jogú SZÉP kártya vendéglátás alszámlára történő utalás feltétele, hogy a munkavállaló az igényléshez szükséges nyilatkozati lapot (amely megegyezik a VBKJ utasítás 2. számú mellékletével) - a VBKJ nyilatkozattal együtt – leadja a Humán Szolgáltatás illetékes Ügyfélszolgálati irodájában.