A V-Busz veszprémi helyi autóbusz-járataira is megvásárolhatók a jegyek és bérletek a vasúti jegyautomatákból és a MÁV applikációból

2023. október 1. vasárnap, 14.23

Bővült a MÁV applikációban és a vasúttársaság jegyértékesítő automatáiból megvásárolható buszos díjtermékek köre. Október 1-jétől ugyanis a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében elérhetővé váltak a V-Busz veszprémi helyi buszjárataira érvényes jegyek és bérletek is.

A legújabb együttműködésnek köszönhetően a veszprémi közösségi közlekedési szolgáltató, a V-Busz díjtermékei is elérhetővé válnak a vasúttársaságnál. Október 1-jétől a veszprémi buszokra egy utazásra érvényes menetjegyek, a napijegyek, a teljesárú havi, a kedvezményes árú tanuló-, illetve nyugdíjas havi bérletek is elérhetők az applikációban, az automatákban, illetve a már megszokott módon a jegypénztárakban is – ezzel is megkönnyítve az utazás előkészületeit azoknak az utasoknak, akik a helyijáratokat és a vonatokat is használnák.

A Veszprémbe utazók, illetve onnan indulók körében igen népszerű a vasúti utazás. A fővárossal naponta 16 pár, órás ütemben közlekedő InterCity és hat pár személyvonat köti össze, míg Győrrel 8 vonatpár. A felváltva közlekedő Bakony és Göcsej InterCity-k kétóránként összeköttetést teremtenek Szombathely, illetve Zalaegerszeg felé is. A város vasútállomásán havonta átlagosan 50-60 ezer utas fordul meg, akiknek közel a fele a menetjegyét már online felületen váltja meg. Októbertől nekik már néhány kattintással elérhetők lesznek a városi jegyek és bérletek is.

A közlekedési társaság hosszú távú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról. Ebbe a koncepcióba szorosan illeszkedik a mostani fejlesztés, a V-Busz veszprémi helyi buszjegyeinek és bérleteinek elérhetővé tétele a MÁV-START felületein. A 2020-ban kezdődött projekt először a Volánbusz járataira érvényes díjtermékek vasúti csatornákon keresztüli értékesítésével, majd idővel bővült az elérhető térségek köre több nagyváros közlekedési szolgáltatójával is, így kínálva mára már több mint 20 térségben különböző jegyeket és bérleteket a MÁV applikáció „Térségi és városi jegyek” menüpontjában. Ezen helyi jegyek és bérletek a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiban is megválthatók.

A MÁV-VOLÁN-csoport kiemelt stratégiai célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatók és a szolgáltatások összekapcsolása. A vasúttársaság elkötelezett a közös értékesítési ajánlatok kibővítése iránt, melynek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása.

Az egyes díjtermékek ára, valamint a részletes felhasználási feltételek a V-Busz honlapján érhetők el: https://vbusz.hu/dijszabas/

 

Budapest, 2023. október 1. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság