Már a pécsi helyijáratokra érvényes díjtermékek is elérhetőek a MÁV-START-nál

2023. december 7. csütörtök, 13.31
Pécsi helyi jegy a MÁV appban

Újabb megyeszékhely helyijáratos autóbusz időalapú menetjegy- és bérlet termékei érhetőek el a MÁV–START jegyértékesítő rendszeréből. 2023. december 6-tól már a pécsi TÜKE Busz járatain érvényes díjtermékek is megvásárolhatók, ezzel könnyítve meg az utazástervezést vagy akár az elővételi jegyváltást. Ezzel újabb lépést tesznek a közösségi közlekedési szolgáltatók a teljes tarifaközösség felé.

A legújabb együttműködésnek köszönhetően a pécsi közösségi közlekedési szolgáltató, a TÜKE Busz egyes díjtermékei is elérhetővé válnak a vasúttársaságnál. December 6-ától a pécsi autóbuszokra érvényes 24 órás, 72 órás és 7 napos időalapú menetjegyek, az összvonalas havi, a tanuló-, illetve nyugdíjas havi, valamint a 30 napos bérletek is elérhetők az applikációban, az automatákban, illetve a már megszokott módon a jegypénztárakban is, –megkönnyítve ezzel az utazás előkészületeit azoknak az utasoknak, akik a helyijáratokat és a vonatokat is használnák.

A Pécsre utazók, illetve onnan indulók körében igen népszerű a vasúti utazás. A fővárossal naponta 7 pár, kétórás ütemben közlekedő Mecsek InterCity köti össze, míg Győrrel a Helikon, Szombathellyel a Pannónia InterRégiók. A város vasútállomásán havonta átlagosan 120-130 ezer utas fordul meg, akiknek közel a fele a menetjegyét már online felületen váltja meg. December 6-tól számukra már néhány kattintással elérhetők lesznek a TÜKE Busz időalapú menetjegyei és bérletei is.

A közlekedési társaság hosszú távú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, legyen szó akár autóbuszos, akár vasúti utazásról. Ebbe a koncepcióba szorosan illeszkedik a mostani fejlesztés, a TÜKE Busz pécsi helyi időalapú menetjegyeinek és bérleteinek elérhetővé tétele a MÁV-START felületein. A 2020-ban kezdődött projekt először a Volánbusz járataira érvényes díjtermékek vasúti csatornákon keresztüli értékesítésével, majd idővel bővült az elérhető térségek köre több nagyváros közlekedési szolgáltatójával is, így kínálva mára már több mint 20 térségben különböző jegyeket és bérleteket a MÁV applikáció „Térségi és városi jegyek” menüpontjában. Ezen helyi időalapú menetjegyek és bérletek a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiban is megválthatók.

A MÁV-VOLÁN-csoport kiemelt stratégiai célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatók és a szolgáltatások összekapcsolása. A vasúttársaság elkötelezett a közös értékesítési ajánlatok kibővítése iránt, melynek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása.

 

Pécs, 2023. december 7.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság