Még este is késések várhatóak a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon

2019. április 16. kedd, 08.27 / Utolsó módosítás: 2019. április 16. kedd, 23.11

Frissítés 23:12-kor:

Kedden késő este már csak pár perces késések vannak a szolnoki vonalon.


Frissítés 18:55-kor:

Befejezték a helyszínelést Rákos állomáson, Rákos és Rákoshegy között újra mindkét vágányon járnak a vonatok. A szerelvényfordulók miatt egész este késések várhatóak a szolnoki vonalon, több elővárosi járat kimarad a menetrendből.

A Keleti pályaudvarról menetrend szerint 18:10-kor Békéscsabára induló gyorsvonat várhatóan 80 perc késéssel közlekedik, közvetlen vonatrészt továbbít Lőkösháza felé.


Frissítés 17:35-kor:

Rákos állomáson 16:40-kor a Jászberényi útnál lévő vasúti átjáróban egy Szolnokról a Keleti pályaudvarra tartó zónázó vonat összeütközött egy autóval. Személyi sérülés nem történt. A helyszínelés ideje alatt a Rákos-Rákoshegy szakaszon csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, így a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon ismét megnő a vonatok menetideje, fél órás késésekre kell számítani.

A balesetben érintett 3323-as számú zónázó vonat, illetve az utána várakozó Békés InterCity (IC 755) és a 7403-as számú békéscsabai gyorsvonat utasai a BKK 168E, 161A és 161 jelzésű járataival utazhatnak, melyeken minden MÁV-START menetjegyet, bérletet és utazási igazolványt elfogadnak a Legényrózsa utca és Örs vezér tere között.


Frissítés 13:20-kor:

Helyreállították az elvágott biztosítóberendezési kábelt Rákoshegy és Maglód között, így a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon csökkennek a késések.
A menetrend csak késő délutánra állhat helyre, addig a fordulókból adódóan továbbra is késésekre kell számítani. Az elővárosi közlekedésben járatelmaradások várhatóak.

A Keleti pályaudvarról Szolnok felé 13:15-kor induló Z60-as járat nem közlekedik Budapest és Sülysáp között. A Keleti pályaudvarról 13:20-kor induló S60-as vonat szerelvényével lehet továbbutazni Sülysápról Szolnokra.

Sülysápról 14:24-kor a Keleti pályaudvarra induló S60-as járat nem közlekedik.


Frissítve 11:07-kor:

Kedden délelőtt a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon tovább nőttek a késések, a Rákoshegy-Maglód szakaszon mindkét vágányt érinti a biztosítóberendezés meghibásodása. Megállapították, hogy a biztosítóberendezés működési hibáját az okozza, hogy egy külső vállalkozó munkavégzés közben elvágott egy erősáramú kábelt. A helyreállításig jelentősen hosszabb menetidőre, akár egy-másfél órás késésekre kell számítani.
Több elővárosi járat elmarad, a főváros és Sülysáp között késéssel közlekednek a személyvonatok. Sülysápról Szolnok felé a zónázó vonatok megállási rendje szerint ugyanezek a szerelvények közlekednek tovább. A zónázó vonatok a Keleti pályaudvar és Sülysáp között nem járnak.

A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán, a forgalom kora estére állhat helyre, a délutáni csúcsforgalomban is késésekre kell számítani.

A vonatforgalomban az alábbi járatelmaradásokra, illetve kerülő útirányon való közlekedésre kell számítani:

A Budapestről Békéscsabára 10:10-kor induló gyorsvonat és a Lőkösháza felől a fővárosba tartó Körös IC kerülő útirányon, Cegléd érintésével közlekedik.

A Budapestről Brassóba induló Fogaras IC és a Lőkösházáról a fővárosba tartó 7507-es számú gyorsvonat kerülő útirányon, Cegléd érintésével közlekedik.

A Keleti pályaudvarról 9:15-kor Szolnokra induló Z60-as járat 9:20-kor indul, Sülysápig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Sülysápról 8:24-kor, 8:54-kor, 9:24-kor, 9:54-kor a Keleti pályaudvarra induló S60-as járat nem közlekedik.

A Keleti pályaudvarról Sülysápra 8:20-kor, 8:50-kor induló S60-as járat nem közlekedik.

 

MÁVINFORM