Hajdúszoboszló és Kaba között reggeltől nincs korlátozás

2021. október 20. szerda, 16.22 / Utolsó módosítás: 2021. október 21. csütörtök, 05.11
A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon helyreállhat a menetrend

Frissítés csütörtökön 5:10-kor:

Csütörtök hajnalra befejezték a szerda délután leszakadt felsővezeték helyreállítását Hajdúszoboszlónál, így már zavartalan a vonatközlekedés, a záhonyi fővonalon már nem kell késésekre számítani.

A Mátészalkáról 5:21-kor induló Kraszna IC (IC 639) utasainak Debrecenben a Bereg IC (IC 619) szerelvényére át kell szállniuk.


Frissítés szerdán késő este:

Hajdúszoboszlón, a megsérült felsővezeték teljes helyreállítása várhatóan a csütörtök reggeli órákig elhúzódik. A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon továbbra is hosszabb menetidőkkel közlekednek a vonatok. Kimaradó vonatokra, illetve rövidebb útvonalon közlekedőkre is számítani lehet. A Nyíregyházáról Püspökladányba 19:45-kor elindult 6111-es számú személyvonat csak Debrecenig közlekedik. 

Kaba és Hajdúszoboszló között 25-30 perces többlet menetidővel közlekednek a vonatok, mert meghibásodtak a sorompók.   

Az aktuális forgalmi változások:

 • Debrecen és Püspökladány között több vonat egyesítve közlekedik,
 • a Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára közlekedő 608-as számú Hajdú InterCity vonat Cegléd és Debrecen között minden állomáson és megállóhelyen megáll,
 • szerda este nyolc óráig fogadják el Püspökladány, Kaba, Hajdúszoboszló, Ebes és Debrecen között a Volánbusz menetrend szerint közlekedő járatain a vasúti menetjegyeket és bérleteket,
 • a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza útirányra megváltott vasúti menetjegyeket, pót- és helyjegyeket visszavonásig elfogadják a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza útirányon is.

   

Frissítés: Kaba és Hajdúszoboszló között az egyik vágányon - korlátozásokkal - újraindult a vonatközlekedés. A hajdúszoboszlói állomásról dízelmozdonyok segítik a vonatközlekedést, ott nincs áram a felsővezetékben. Bizonyos vonatok Püspökladány és Debrecen között egyesítve közlekednek. Jelentősen megnő az eljutási idő. Pótlóbuszok már nem közlekednek. 

A Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára 18:18-kor elindult 608-as számú Hajdú InterCity Szolnoktól Debrecenig minden állomáson és megállóhelyen megáll. Egyes vonatok Püspökladánytól egyesítve közlekednek.  


Frissítés: Vonatforgalmi korlátozások a helyreállítás idejére, forgalmi változások:

 • Budapest, Cegléd, Szolnok felől a vonatok Püspökladányig közlekednek jelentős késésekkel,
 • Záhony, Nyíregyháza felől a vonatok Debrecenig közlekednek jelentős késésekkel,
 • Püspökladány és Debrecen között pótlóbuszokkal utazhatnak,
 • 17 órától elfogadják Püspökladány, Kaba, Hajdúszoboszló, Ebes és Debrecen között a Volánbusz menetrend szerint közlekedő járatain a vasúti menetjegyeket és bérleteket,
 • a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza útirányra megváltott vasúti menetjegyeket, pót- és helyjegyeket visszavonásig elfogadják a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza útirányon is,
 • A Debrecenből Mátészalkára 18:10-kor induló 638-as számú Kraszna InterCity vonat a Hajdúszoboszlón történt felsővezeték szakadás miatt a mai napon nem közlekedik.

Előzmény: Hajdúszoboszló állomásnál leszakadt a felsővezeték. A vezetékszakadást egy, a vasúti átjáróban áthaladó teherautó okozta. Emiatt Hajdúszoboszló és Kaba között szünetel a vonatforgalom. A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon utazók jelentősen hosszabb menetidővel számoljanak. Várhatóan korlátozásokat is bevezetnek. A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához.  

A hajdúszoboszlói felsővezetékszakadás helyreállítássa több órát vesz igénybe, éjszakába nyúlő munka lesz. Várhatóan 19 órától dízelmozdonyok beállításával  egy vágányon jelentős korlátozásokkal indulhat meg a vonatközlekedés Hajdúszoboszló és Kaba között.    

A vasúttársaság a késésekért és vonatkiamarádoskért az utasok elnézését kéri!

MÁVINFORM