Társadalmi felelősségvállalás

 
 

A MÁV Csoport számára a társadalmi felelősségvállalás (CSR azaz Corporate Social Responsibility) egy olyan vállalatirányítási gyakorlatot, illetve szemléletmódot jelent, amelyet a fenntartható fejlődés megvalósítása érdekében működésének valamennyi területébe integrálni kíván. A CSR célja és feladata, hogy a MÁV Csoport tevékenységét felelős módon, az érintettek elismerhető igényeinek megfelelően végezze, figyelembe véve az externális, környezeti és társadalmi hatásokat is.

Hisszük, hogy a felelős működés iránti elvárás jogosan magasabb egy állami tulajdonú cég esetében; a közszolgáltatói tevékenység, illetve az érintettek széles köre – végső soron a teljes lakosság a MÁV Csoport érintettjének tekinthető – példamutatást kíván meg e téren.

A társadalmi felelősségvállalás csak abban az esetben lehet hiteles, ha az valóban túlmutat az előírásokon és az elvárt szolgáltatói magatartáson, társadalmi felelősségvállalási tevékenységünk ezért elsősorban azon területekre koncentrál, ahol hagyományainkból fakadóan van jelen a felelős magatartás, illetve ahol a környezeti és társadalmi szempontok figyelembe vétele a hatékonyság növelésével is együtt jár, valamint a szolgáltatási minőség emelkedését szolgálja. Meggyőződésünk, hogy a társadalmi felelősségvállalás elveinek érvényesítése segíti vállalatunk hosszú távú céljainak elérését, megbecsülésünk biztosítását.

 

 

Társadalmi felelősségvállalási tevékenységünkkel kapcsolatos gondolatait a csr [KUKAC] mav.hu e-mail címen várjuk!