Viszonylati kedvezmények

A környező országok nagyvárosainak egy részére, Montenegro valamennyi üdülőhelyére, valamint a népszerű szlovákiai viszonylatokra fix árú, úgynevezett viszonylati kedvezményeket kínálunk, melyek a normál oda-vissza illetve egy útra érvényes jegyekhez képest jóval olcsóbban válthatók meg. A kedvező árhoz azonban korlátozások is társulnak.

A viszonylati kedvezményes menetjegyek érvénytartama, minden más nemzetközi menetjegyhez hasonlóan egy hónap. Kizárólag 2. osztályra válthatók, felhasználhatóságuk konkrét útvonalakhoz kötött, és az útmegszakítás nem lehetséges. Cseréjük vagy visszatérítésük csak abban az esetben lehetséges, ha a menetjegyet egyáltalán nem használták fel utazásra, ellenkező esetben rész-összegeket sem térítünk vissza.

A Ljubljana-, Zagreb-, Beograd- és Montenegro-Spezial esetében különleges szabályok érvényesek. Ezek a menetjegyek nem cserélhetőek és nem válthatóak vissza. A Ljubljana-, Zagreb- és Beograd-Spezial ezen felül kizárólag csak a magyar illetve a külföldi főváros közti közvetlen vonatokon használható fel utazásra - ugyanez a korlátozás a kassai jegyre is érvényes - az utazás napját illetve Kassa és Belgrád felé a választott vonatot azonban ön határozhatja meg.

Gyermekek 6-tól 14 éves korig a felnőtt ár felét fizetik.

A jegyek ára az esetlegesen kötelező helyjegyek árát, valamint a fekvőhelyes- vagy hálókocsi igénybevételét nem tartalmazzák, ezeket külön kell megvásárolni.

A viszonylati kedvezményeket az alábbi árakon és célállomásokra kínáljuk:

Németország

MünchenCity, oda-vissza utazásra Budapestről: 142 €

Szlovákia

Oda-vissza utazásra érvényes menetjegyek:

Budapest - Pozsony: 17,50 €

Budapest - Érsekújvár: 10,50 €

Budapest - Párkány: 6,50 €

Vác - Érsekújvár: 8,50 €

Budapest - Kassa: 20 €

Budapest - Poprád (Kassán át): 28,50 €

Miskolc - Kassa: 6,50 €

Szlovénia

Ljubljana-Spezial, Budapestről: egy útra 39 €, oda-vissza 49 €

(Zalaegerszeg-Hodos útvonalon át, kizárólag a Citadella EC-re és az Istria nemzetközi gyorsvonatra)

Horvátország

Zagreb-Spezial, Budapestről: egy útra 29 €

(Székesfehérvár/Kaposvár - Nagykanizsa - Gyékényes útvonalon át, kizárólag a közvetlen vonatokra)

Szerbia

Beograd-Spezial, Budapestről: egy útra 15 €, oda-vissza 26 €

Bácska-Spezial Újvidék, Bácskatopolya, Verbász és Zombor célállomásokra, Budapestről: egy útra 12 €, oda-vissza 20 €

(kizárólag a Budapest és Belgrád közötti közvetlen vonatokra érvényesek)

A célországok nevére kattintva többet is megtudhat az azokra közlekedő vonatok menetrendjéről. Amennyiben utazása során szívesen megállna a vonatok útvonalán fekvő más településeken is, Németországba CityStar-menetjegyeket, míg a többi országba kedvezményes oda-vissza utazásra szóló menetjegyeket válthat. Ezek árairól a fenti linkeken tájékozódhat.