Vegye meg interneten nemzetközi vonatjegyét is!

Nemzetközi e-Ticket: foglaljon helyet kényelmesen, sorban állás nélkül!

Szeretné elkerülni a pénztári sorban állást akkor is, ha külföldre utazik? A legnépszerűbb útirányokra nemzetközi vasúti jegyét az interneten is megválthatja!

Változások az online vásárolt nemzetközi jegyek átvételében

Az értékesítési rendszer fejlesztésével összefüggésben ideiglenesen változnak az interneten vásárolt nemzetközi jegyek (i-Ticket) átvételi lehetőségei.

  • Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati és Budapest-Déli pályaudvaron, valamint Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen az interneten vásárolt nemzetközi jegyek átvételét a jegyértékesítő automatákból biztosítjuk.
  • A budapesti elővárosi térségben lévő jegyértékesítő automatákból ideiglenesen nem lehetséges a nemzetközi jegyek átvétele (kivéve Cegléd, Ferencváros, Ferihegy, Kelenföld, Szolnok), de az interneten vásárolt belföldi menetjegyeket továbbra is át lehet venni a készülékekből a megszokott módon. Közel 40 fontos vasútállomáson az e-Ticket kioszkokból ezentúl is biztosított a nemzetközi jegyek átvétele.
    Azokon az állomásokon, ahol több ilyen kioszk is található, ott az egyik készülék a nemzetközi, a másik pedig a belföldi utasokat szolgálja majd ki a továbbiakban. Kérjük, figyelje a készülékek kijelzőjét.

A jegyátvételi helyekről tájékozódjon az e-Ticket oldalunkon.

Jegyvásárlás

A rendszer könnyen kezelhető, a jegyvásárlás néhány percet vesz igénybe. Ha Ön korábban már regisztrált az e-Ticket rendszerbe, akkor nem szükséges újra regisztrálnia. Ha még nem, akkor első alkalommal szükséges egy gyors regisztráció, majd a viszonylat megadása után a Jegyinformáció gombra kattintva kezdeményezhető az online jegyvásárlás.

Az online fizetést követően utasaink a tranzakcióról egy 10 számjegyből álló kódot kapnak, amelyet utazás előtt, akárcsak a repülőtéri automata check-in alkalmával, a 40 helyszínen elérhető kioszkok bármelyikén megadva kapják meg érvényes nemzetközi jegyüket, jegyeiket. A jegyek átvétele így mindössze néhány másodpercébe kerül.

Az e-Ticket rendszerben egy fizetési tranzakción belül vagy csak nemzetközi vonatjegyek vagy csak belföldi vonatjegyek vásárolhatók. Ha belföldi és nemzetközi vasúti jegyet is szeretne vásárolni, válassza ki egyik utazásához jegyét, tegye a kosárba, majd kifizetés után térjen vissza a másik jegye megvásárlásához.

A nemzetközi e-Ticket rendszerből jelenleg nem érhető el minden nemzetközi menet- és helyjegy ajánlatunk. Amennyiben a találatok között nem talál megfelelőt, vagy különleges igénye van, kérjük, keresse fel nemzetközi pénztáraink vagy menetjegyirodáink egyikét.

Hogyan vásárolhatok?

Gyakran ismételt kérdések a nemzetközi e-Tickettel kapcsolatban

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület a Vedd a neten! program keretében több szintű, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közreműködésével kidolgozott minősítési rendszert vezetett be, hogy segítse a fogyasztókat a megbízható webshopok megtalálásában. A MÁV-START internetes jegyvásárlási rendszere is átesett a minősítési eljáráson, és teljesítette a megszabott követelményeket. A tanúsítvány a bejelentkezési oldalon megjelenítésre került, és ellenőrizhető a www.veddaneten.hu oldalon is. A MÁV-START az internetes jegyvásárlási rendszer minősíttetésével is jelezni kívánja, hogy az online jegyvásárlás nemcsak kényelmes, de biztonságos is.

Elektronikus minősítő tanúsítvány

Jegyátvételi pontok

Kioszk helyszínek