Üzleti váróterem

Szeretettel várjuk utasainkat Budapest-Keleti pályaudvaron a felújított Üzleti váróteremben!Üzleti váró-recepció

Az Üzleti váróteremben (Business Lounge) a Keleti pályaudvar 9. vágánya mellett, egyszerre modern, hangulatos és nyugodt környezetben, frissítőket és harapnivalókat fogyasztva várhat vonata indulására, vagy pihenheti ki érkezés után az utazás fáradalmait. A felújított helyiség ideális helyszín kikapcsolódáshoz, munkavégzéshez vagy akár egy üzleti találkozóhoz is.

Az üzleti váróterem minden nap 6:00 és 20:30 között tart nyitva.

A szolgáltatást akkor veheti igénybe, ha rendelkezik az alábbi menetjegyek, bérletek vagy kedvezménykártyák valamelyikével, vagy azokat helyben vásárolja meg.

Belépésre jogosító nemzetközi jegyek és bérletek
 • 1. osztályú nemzetközi menetjegy, amelynek útvonalában Budapest is szerepel, vonathoz kötött menetjegy esetén a vonat menetrend szerinti indulása előtt vagy tényleges érkezése után 2 órán át;
 • hálókocsijegy Budapest-Keleti pályaudvari indulással vagy érkezéssel, a vonat menetrend szerinti indulása előtt vagy tényleges érkezése után 2 órán át;
 • 1. osztályú Eurail, Interrail és European East Pass bérlet, 1. vagy Business osztályú helyjegy vagy hálókocsijeggyel, a vonat menetrend szerinti indulása előtt vagy tényleges érkezése után 2 órán át;
 • 1. osztályú ÖBB ÖsterreichCard, ha az utas a magyar–osztrák határig érvényes 1. osztályú menetjeggyel is rendelkezik;
 • vak, illetve kerekesszékes utasok és kísérőik menetjegyei.
Belépésre jogosító belföldi jegyek és bérletek
 • 1. osztályú belföldi menetjegyhez Budapest-Keleti pályaudvari indulással kiadott 1. osztályú helyjegy, vagy 1. osztályra Budapest-Keleti pályaudvari indulással érvényes Okosjegy, a vonat indulása előtt 1 órán belül;
 • 1. osztályú, Budapest-Keleti pályaudvari indulással kiadott helyjeggyel utazó 6 éven aluli gyerek, akinek a kísérője is jogosult az Üzleti váróba belépni, a vonat indulása előtt 1 órán belül;
 • hadirokkant vagy hadiözvegy részére kiadott díjmentes helyjegy vagy felár, a vonat indulása előtt 1 órán belül;
 • START Klub VIP kártya - naponta legfeljebb két alkalommal, alkalmanként legfeljebb 1 órára.

Ha ezek egyikével sem rendelkezik, Üzleti váróterem belépőt is válthat, amely egyszeri belépésre, és 4 órás tartózkodásra jogosít. Ára: 2990 Ft.

Felhívjuk figyelmét, hogy önmagában a 2.–1. kocsiosztály-különbözet érvényes felárral történő megváltása nem elegendő a belépésre!

Az Üzleti váróteremben ingyenes WiFi-kapcsolat, valamint újságok és folyóiratok is rendelkezésre állnak. Az elektronikai eszközök töltése konnektorokkal, USB-csatlakozókkal és az „Okos sarokban” vezeték nélküli módon is lehetséges.

Üzleti váró okos sarok Üzleti váró utasok

Vendégeink számára az Utasellátó változatos étel- és italkínálatot biztosít, köztük tartalmas szendvicseket, finom süteményeket, valamint édes és sós rágcsálnivalókat is. Az ingyenesen biztosított választékon kívüli további ételek és italok is vásárolhatók, kizárólag bankkártyával vagy SZÉP-kártyával.

Az Üzleti váróterem étel- és italkínálata az oldal alján letölthető formában tekinthető meg!

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a díjmentes kínálatot csak helyben történő fogyasztásra áll módunkban felszolgálni, elvitel nem lehetséges!

Az Üzleti váróteremben munkatársainktól nemcsak utazással kapcsolatos információkat kaphatnak, de belföldi- és nemzetközi menetjegyeket, illetve helyjegyeket is vásárolhatnak. Ezek fizetése is kizárólag bankkártyával lehetséges.

Az Üzleti váróterem általános házirendjére vonatkozóan, kérjük tartsa be az alábbiakat:

 1. Az Üzleti váróterem teljes területén tilos a dohányzás.
 2. Az Üzleti váróterembe a látássérült személyt kísérő segítő kutya kivételével élőállat nem vihető be.
 3. Az Üzleti váróterembe csak összehajtott és becsomagolt kerékpár vihető be.
 4. Az Üzleti váróteremben csak az ott értékesített alkoholos ital fogyasztható. A díjmentes szolgáltatás részét képező étel és ital a váróteremből nem vihető ki.
Az üzleti váróteremben társaságunk nem tolerálja a normasértő viselkedést, amennyiben a házirendben foglaltakat megszegi, távoznia kell a helyiségből!

Szeretettel várjuk utasainkat Budapest-Keleti pályaudvaron az Üzleti váróteremben!

Üzleti váró nagytotál Üzleti váró pult

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon Üzleti váróterem - Utasellátó étel-és italkínálat301.08 KB2023.09.29.

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.