Utasellátó - a MÁV-START fedélzeti vendéglátója!

UtasellátóA MÁV-START üzemeltetésű nemzetközi vonatok fekvőhelyes- és hálókocsijaiban, valamint – belföldi és nemzetközi forgalomban egyaránt – az étkezőkocsikban a vállalat saját működtetésében lévő Utasellátó biztosítja a fedélzeti szolgáltatást. A nagy múltú szolgáltató 2020-ban elkezdődött megújításának célja az utasaink és a kor elvárásaihoz alkalmazkodó, modern és színvonalas vasúti vendéglátási szolgáltató szervezet létrehozása és fenntartása.

A több mint 70 éves múltra visszatekintő szervezet elődje, az önálló Utasellátó Vállalat 1948-ban alakult meg. Feladata kezdettől fogva elsősorban a korábban a Nemzetközi Hálókocsi Társaság (CIWL) és a MÁV közönségszolgálata által üzemeltetett háló- és étkezőkocsik szolgáltatásának biztosítása valamint a vasútállomások kereskedelmi és vendéglátó-létesítményeinek (állomási éttermek, büfék, dohány-, ajándék-, édesség- és virágárusító pavilonok) üzemeltetése volt, de fénykorában a távolsági autóbuszok, hajók, sőt repülők utasai és a Hungaroring látogatói is találkozhattak a szolgáltatásaival.

A cég ’60-as, ’70-es években a különféle, egyedi csomagolással rendelkező árucikkekről (csokoládék, üdítők), az állomási étel- és italautomatákról, valamint az állomási mozgó büfékről és a szinte minden üzleten és használati tárgyon megjelenő, ikonikus szárnyas logóról vált széles körben ismertté. A rendszerváltást követő évtizedekben a MÁV tulajdonában működött tovább, először önállóan, MÁV Utasellátó Rt.-ként, majd – az étkező-, fekvőhelyes- és hálókocsik szolgáltatásáért felelős szervezetként – a MÁV-csoport szervezetébe integrálva.

2020. június 1-től a szolgáltatási színvonal emelésének, a versenyképesség növelésének érdekében az utasellátási tevékenység modernizálása a MÁV-START önálló Utasellátó Igazgatóságával kezdődött meg.

Utasellátó

Utasellátó szolgáltatások

FIGYELEM! Az utazási korlátozások miatt étkező-, fekvőhelyes- és hálókocsik további intézkedésig nem közlekednek!
Az üzleti váróterem felújítás miatt átmenetileg zárva tart!

Utasellátó
Étkezőkocsik

Étkezőkocsi

Utasellátó
Fekvőhelyes kocsik

Hálókocsi

Utasellátó
Hálókocsik

Hálókocsi

Utasellátó
Üzleti váróterem

Business Lounge

 

Önt is várjuk, vendégül látjuk!

Utasellátó