Utasellátó fekvőhelyes kocsik

 

Utasellátó Fekvőkocsi

Kedvező áron nyugodt és kényelmes alvás – ezt kínálja önnek a fekvőhelyes kocsi.

 • A couchette (kusett) néven is ismert kocsitípus nappal látszólag csak egy fülkés ülőhelyes kocsi, az esti órákban azonban az ülések lehajtásával a fülkében ágyak várják az utasokat.
 • A 6 vagy 4 személyes fülkékben az ágyak két oldalt, egymás felett helyezkednek el.
 • A középső, illetve a felső ágyakra a feljutást létra biztosítja, a biztonságos alvásról pedig a leesést gátló korlátok vagy hevederek gondoskodnak. Idősebb, nehezen mozgó utasainknak az alsó, létra nélkül megközelíthető ágyak foglalását ajánljuk. Az elhelyezésre vonatkozó igényt jegyváltáskor kell megadni.
 • A fülkékben férfiak és nők vegyesen kapnak helyet.
 • Négyágyas foglalás esetén csak az alsó és a felső ágyakat hajtják le, így nagyobb a mozgástér. Némelyik kocsi felső ágya kisebb méretű a többihez képest, így magasabb utasaink számára az alsó vagy középső ágy igénybevételét ajánljuk. 
 • Az ágyakat a kocsi saját utaskísérője hajtja le, aki az utasok számára ágyneműt biztosít. Az ágyazás a fekvőhelyes kocsikban általában az utasok dolga, de kérésükre a kísérő segít nekik ebben.
 • Az ágyak mellett a legtöbb járműben található olvasólámpa és egy kisebb tartó az éjszaka is szükséges személyes tárgyak számára.
 • A nyugodt alvást sötétítőfüggönyök, valamint a teljesen lekapcsolható világítás is biztosítja.
 • A fekvőhelyes kocsi saját utaskísérője felszállás után összegyűjti a menetjegyeket, amelyeket leszállás előtt szolgáltat vissza.
 • Valamennyi fülke ajtaján több zár is található, amelyek közül legalább az egyik olyan biztonsági zár, amelyet kívülről nem lehetséges még kulccsal sem kinyitni. Az utasok biztonságáról az utaskísérő is gondoskodik.
 • A fekvőhelyes kocsi utasait ágyneművel – 2 db lepedő, 1 db párna és takaró – várjuk, melyet az utaskísérő oszt ki.
 • A kocsi mindkét végén egy-egy mellékhelyiség és egy kézmosó helyiség található, míg az 1. fülke mellett a kocsi kísérőjének fülkéje helyezkedik el.

Jegyárban foglalt szolgáltatás

Az Utasellátó fekvőhelyes kocsijaiban utazók számára az alábbi ellátást biztosítjuk:

Este (felszálláskor): 1 palack 0,33 l-es Theodora szénsavmentes ásványvíz valamint frissítő és kézfertőtlenítő kendő
Reggel (leszállás előtt) 1 adag választott melegital - presszókávé, hosszú kávé, cappuccino, Caffé Latte, krémcsokoládé, tea (fekete, erdei gyümölcs, borsmenta) és 1 db Midi piskótaszelet

CAF 4 személyes fülke CAF fekvőkocsi

Utaskísérőnél vásárolható ételek és italok

A fedélzeti büfé a kocsik utaskísérői fülkéjében üzemel, ahol kisebb ételek és italok vásárolhatók. Tekintse meg az árlapot az oldal alján!

Az egyes célállomásokra az alábbi árak és kínálat áll rendelkezésre:

München, Zürich

A megadott árak készpénzben és bankkártyával ( MasterCard, Maestro, American Express, Visa, Visa Electron, V Pay, JCB, UnionPay ) is fizethetők.

Készpénzes fizetés forintban, euróban, svájci frankban, amerikai dollárban, angol fontban, továbbá cseh koronában, horvát kunában, lengyel zlotyban, valamint román lejben lehetséges, fémpénzzel azonban kizárólag forintban és euróban. A visszajáró összeg minden esetben forintban vagy euróban kerül átadásra.

Fedélzeti büfé

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon Büfékínálat háló-és fekvőhelyes kocsiban550.06 KB2020.07.24.
PDF ikon Jegyárban foglalt kínálat háló-és fekvőhelyes kocsiban220.72 KB2020.07.31.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft