RAILPLUS

RailPlusA RAILPLUS igazolvány tulajdonosa legalább 15%-os, de esetenként ennél magasabb kedvezményű nemzetközi vasúti menetjegyet is válthat Európa legtöbb országában. A kedvezményt a szállítók a standard nemzetközi menetdíjakból nyújtják.

A MÁV-START – igazolvány helyett – RAILPLUS igazolójegyet ad ki, amely 1 évig érvényes. Ennek ára 26 éves korig és 60 éves kortól 15 €, egyéb utasoknak 25 €. A RAILPLUS igazolójegy névre szóló és nem átruházható.

Hasznos tudni, hogy a MÁV-START által értékesített START Klub kártyák külön díj megfizetése nélkül jogosítják tulajdonosukat a RAILPLUS kedvezmény igénybevételére. Ilyen esetben a kedvezményes menetjegy váltásakor, valamint a jegyvizsgálatkor RAILPLUS igazolójegy helyett a START Klub kártyát kell felmutatni.

RAILPLUS kedvezménnyel a legtöbb európai uniós országba utazhat, az alábbi kivételekkel:

– Nagy-Britannia, Franciaország, Portugália és Észtország területén nem érvényes;

– Svédország és Spanyolország csak 26 éven aluliak és 60 éven felüliek számára biztosít kedvezményt;

– Írország csak 60 éven felüliek számára biztosít kedvezményt.

Az EU-n kívüli országok közül Svájc, Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina és Macedónia, valamint Norvégia tartozik az elfogadók közé (utóbbi csak a 26 éven aluliak és a 60 éven felüliek számára biztosítja a kedvezményt).

A RAILPLUS érvényes az Attica Group Adriai-tengeren közlekedő hajójárataira is.

A menetjegy ellenőrzésekor a kedvezményre jogosító RAILPLUS igazolójegyet minden esetben fel kell mutatni a jegyvizsgálónak, valamint igazolni kell az azon szereplő adatok valódiságát.

A RAILPLUS igazolójegy minden nemzetközi jegypénztárban és a partner utazási irodáinkban megvásárolható.

Az ajánlattal kapcsolatban bővebb információt az alábbi elérhetőségeken kérhet:

● személyesen nemzetközi pénztárainkban;
● telefonon a MÁVDRIREKT vonalán, a +36 (1) 3 49 49 49, illetve a +36 (20) / (30) / (70) 499 4999 telefonszámok egyikén;
● elektronikus úton az informacio [KUKAC] mav-start.hu e-mail címre küldött üzenetben.