Krakkó

800 év lengyel történelmének tanúsága

-Lengyelország egykori fővárosát a legenda szerint egy sárkány lakta a Wawel-domb alatt, melynek barlangja előtt ma egy fémszörny fújja a tüzet. Fent a dombon pedig a székesegyházban nemcsak Lengyelország legnagyobb harangját találjuk meg, hanem az ország nagyjainak sírjait is, akik közül sok a magyar történelemben is fontos szerepet játszott  így például Nagy Lajos király szentté avatott lányának, Hedvignek, valamint Báthory István erdélyi fejedelemnek is.

Krakkó azonban nemcsak önmaga miatt vált a legfontosabb lengyel turisztikai célponttá, hanem a környékén található lenyűgöző vagy éppen megrázó nevezetességekben is. Ezek között ugyanúgy helyet kaptak Wieliczka legendás sóbányái, mint Auschwitz szomorú emlékű koncentrációs táborai, vagy éppen Kalwaria Zebrzydowicka templomegyüttese. Nem esik messze azonban Wadowice sem, ahol II. János Pál pápa született. A Krakkótól délre fekvő Lengyel-Tátra fő üdülővárosa, Zakopane nemcsak a túrázóknak és síelőknek, hanem a vadvízi evezést kedvelőknek is kihagyhatatlan célpont.

Menetrend

EN 476 / 406

 
407 / EN 477
Metropol / Chopin Chopin / Metropol
20:25 Budapest-Keleti 8:35
4:56 Oświęcim (Auschwitz) 23:56
6:12 Kraków Gł. (Krakkó) 22:41
VÁLTOZÁS!
Budapest – Krakkó viszonylatú háló- és fekvőhelyes kocsik csak a nyári időszakban közlekednek. A szezonon kívül a Metropol EuroNight közvetlen varsói ülő-, fekvő- és hálókocsijaiban lehet utazni, amelyek új útvonalon, Krakkó érintésével közlekednek.

Árak

Kedvezményes globáldíjas jegyek: SparNight

Korlátozott számban vásárolható, a helybiztosítást is magába foglaló kedvezményes menetjegy a Budapest / Vác  Auschwitz / Krakkó viszonylatra, amely nem visszaváltható és nem cserélhető.

Ülőkocsi, 2. osztály 19 €-tól
Fekvőhelyes kocsi 6 személyes fülkében 39 €-tól
4 személyes fülkében 44 €-tól
Hálókocsi 3 személyes fülkében (Triple) 49 €-tól

Special menetjegyek

Korlátlan mennyiségben kínált kedvezményes Special menettérti jegyekkel Krakkó már 39 euróért elérhető Budapestről oda-vissza, 2. osztályon.

A Special jegyek érvénytartama 1 hónap, a jegyekkel közvetlen vonatainkkal vagy átszállással is utazhat, de kizárólag csak a Budapest – Szob – Pozsony (Bratislava) – Galánta – Jókút (Kúty) – Zebrzydowice – Czechowice-Dziedzice – Oswiecim– Krakkó útvonalon.

A Special menettérti menetjegy mellé ülőkocsiba helyjegy váltható 3 euróért, fekvőhelyes vagy hálókocsiban történő utazáskor pedig a lenti táblázatban látható felárat kell fizetni.

Ha kedvező áron kínált menetjegyre vágyik rugalmas feltételekkel, akkor Önnek a Special menettérti jegy a legjobb ajánlat a katowicei vagy varsói utazásához.

Egyúti standard menetjegyek (NRT)

Célállomás 2. osztály 1. osztály
Auschwitz 80,4 € 120,6 €
Krakkó 89,8 € 134,6 €

Menettérti kedvezményes jegyek

Célállomás 2. osztály 1. osztály
Auschwitz 96,5 € 144,8 €
Krakkó 107,7 € 161,6 €

Felárak háló- és fekvőhelyes kocsikba

Fekvőhelyes kocsi 6 személyes fülkében 9,4 €
4 személyes fülkében 14 €
Hálókocsi 3 személyes fülkében (Tourist) 16,1 €
2 személyes fülkében (Double) 23,1 €
1 személyes fülkében (Single) 49 €
DeLuxe hálókocsi* 2 személyes fülkében (Double) 30,1 
1 személyes fülkében (Single) 56 €

 

 

 

 

 

 

 

 

* a DeLuxe hálófülkék saját mosdóval és zuhanyzóval rendelkeznek. Foglalásához a vonatra 2. osztályú menetjeggyel kell rendelkezni.


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 310 Ft