Krakkó

800 év lengyel történelmének tanúsága

-Lengyelország egykori fővárosát a legenda szerint egy sárkány lakta a Wawel-domb alatt, melynek barlangja előtt ma egy fémszörny fújja a tüzet. Fent a dombon pedig a székesegyházban nemcsak Lengyelország legnagyobb harangját találjuk meg, hanem az ország nagyjainak sírjait is, akik közül sok a magyar történelemben is fontos szerepet játszott  így például Nagy Lajos király szentté avatott lányának, Hedvignek, valamint Báthory István erdélyi fejedelemnek is.

Krakkó azonban nemcsak önmaga miatt vált a legfontosabb lengyel turisztikai célponttá, hanem a környékén található lenyűgöző vagy éppen megrázó nevezetességekben is. Ezek között ugyanúgy helyet kaptak Wieliczka legendás sóbányái, mint Auschwitz szomorú emlékű koncentrációs táborai, vagy éppen Kalwaria Zebrzydowicka templomegyüttese. Nem esik messze azonban Wadowice sem, ahol II. János Pál pápa született. A Krakkótól délre fekvő Lengyel-Tátra fő üdülővárosa, Zakopane nemcsak a túrázóknak és síelőknek, hanem a vadvízi evezést kedvelőknek is kihagyhatatlan célpont.

Menetrend

EN 476 / EN 406

 
EN 407 / EN 477
Metropol / Chopin Chopin / Metropol
20:25 Budapest-Keleti 8:35
4:56 Oświęcim (Auschwitz) 23:56
6:12 Kraków Gł. (Krakkó) 22:41

Figyelem! A vonatra nemzetközi forgalomban (a SparNight jegyek kivételével) valamennyi menetjegy és bérlet mellé kötelező a helyjegy váltása!

Árak

Kedvezményes globáldíjas jegyek: SparNight

Korlátozott számban vásárolható, a helybiztosítást is magába foglaló kedvezményes menetjegy a Budapest / Vác  Auschwitz / Krakkó viszonylatra, amely nem visszaváltható és nem cserélhető.

Ülőkocsi, 2. osztály 19 €-tól
Fekvőhelyes kocsi 6 személyes fülkében 39 €-tól
4 személyes fülkében 44 €-tól
Hálókocsi 3 személyes fülkében (Triple) 49 €-tól

Special menetjegyek

Budapest – Krakkó oda-vissza 39 €.

A Special menetjegyek korlátlan számban kaphatók, kizárólag 2. osztályra. Érvénytartamuk 1 hónap.

A jegyekkel közvetlen vonatainkkal vagy átszállással is utazhat, de csak a Budapest – Szob – Pozsony (Bratislava) – Galánta – Jókút (Kúty) – Ostrava – Zebrzydowice – Czechowice-Dziedzice – Oswiecim – Skwina – Krakkó útvonalon.

A Special menettérti menetjegy mellé ülőkocsiba helyjegy váltható 3 euróért, fekvőhelyes vagy hálókocsiban történő utazáskor pedig a lenti táblázatban látható felárat kell fizetni.

Egyúti standard menetjegyek (NRT)

Célállomás 2. osztály 1. osztály
Auschwitz 80,4 € 120,6 €
Krakkó 89,8 € 134,6 €

Menettérti kedvezményes jegyek

Célállomás 2. osztály 1. osztály
Auschwitz 96,5 € 144,8 €
Krakkó 107,7 € 161,6 €

Felárak háló- és fekvőhelyes kocsikba

Fekvőhelyes kocsi 6 személyes fülkében 9,4 €
4 személyes fülkében 14 €
Hálókocsi 3 személyes fülkében (Tourist) 16,1 €
2 személyes fülkében (Double) 23,1 €
1 személyes fülkében (Single) 49 €
DeLuxe hálókocsi [1] 2 személyes fülkében (Double) 30,1 
1 személyes fülkében (Single) 56 €

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] a DeLuxe hálófülkék saját mosdóval és zuhanyzóval rendelkeznek. Foglalásához a vonatra 2. osztályú menetjeggyel kell rendelkezni.

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 310 Ft