Kirándulójegyek

A kirándulójegyek azon utasaink számára jelentenek kedvező ajánlatot, akik mindössze csak egy napot, illetve egy hosszú hétvégét szeretnének eltölteni a magyar határ közelében lévő román nagyvárosokban, vagy Ausztria legfontosabb városaiban és üdülőhelyein.

A menetjegyek négy napig érvényesek oda-vissza utazásra, kizárólag 2. osztályon, a célállomáshoz vezető legrövidebb útvonalon, az alábbi kivételekkel:

- a Karintiába (Klagenfurt, Villach) és Kelet-Tirolba (Lienz) szóló kirándulójegyek a Hegyeshalom-Bécs-Semmering útvonalon jogosítanak fel utazásra

- a Radstadtba érvényes kirándulójeggyel Bécsen és Salzburgon át kell utazni

- a brassói kirándulójeggyel Aradon és Kolozsváron át is lehet utazni.

Az osztrák kirándulójegyeknél útmegszakítás magyar szakaszon nem lehetséges, a románoknál és cseheknél pedig egyáltalán nem megengedett. A kirándulójegyek helybiztosítást nem tartalmaznak, ezt külön kell megváltani.

A kirándulójegyek cseréje és visszaváltása csak az érvényességük első napja előtt lehetséges.

Gyermekek 6-tól 14 éves korig általában a felnőtt ár felét fizetik, amennyiben ebben eltérés van, azt az adott jegyfajtánál jelezzük.

Prágába és Bécsbe különleges, a városi közlekedést is tartalmazó kirándulójegyeket is kínálunk. A bécsi tömegközlekedéses kirándulójegy érvényessége első két-, a prágai pedig első három napján használható fel a városi közlekedési szövetségek városi zónáján (Prága: PID P+0, Bécs: VOR 100) belül korlátlan utazásra metrón, villamosokon, helyi és helyközi buszokon, valamint az ÖBB és a ČD regionális (R, REX, Os, Sp) és elővárosi (S-Bahn) vonatain.

A kirándulójegyeket az alábbi árakon és célállomásokra kínáljuk, kizárólag Budapestről történő indulásokra:

Ausztriába

Figyelem! Az itt ismertetett menetjegyek Ausztriában kizárólag az ÖBB által üzemeltetett vonatokon (railjet, ICE, EC, IC, ÖBB-IC, EuroNight, REX, R, S-Bahn, D-Zug) érvényesek, a magánvasutak (pl. westbahn) járatain nem!

Bécs

Városi közlekedés nélkül: 33 €

Városi közlekedéssel: 43 €

Debrecenből, városi közlekedés nélkül: 39 €

Debrecenből, városi közlekedéssel: 49 €

GrazLinz: 39 €

Salzburg: 45 €

Bécsújhely: 19 €

Bad Ischl, Kitzbühel, Bad Gastein: 69 €

Klagenfurt, Villach, Radstadt: 79 €

Innsbruck, Jenbach, Lienz: 89 €

Csehországba

Prága

Városi közlekedés nélkül: 49 €

Városi közlekedéssel: 59 € (gyermekeknek 14 éves korig 35,50 €)

Brno: 39 €

Szlovákia

Magas-Tátra: 36,50 €

Romániába

Arad: 21 €

Nagyvárad: 21 €

Debrecenből Nagyváradra: 14 €

Temesvár: 27 €

Kolozsvár: 36 €

Debrecenből Kolozsvárra: 29 €

Marosvásárhely: 43 €

Nagyszeben: 46 €

Csíkszereda: 53 €

Brassó: 55 €

A célállomások nevére kattintva többet is megtudhat az azokra közlekedő vonatok menetrendjéről. Amennyiben utazása hosszabb lenne négy napnál, Ausztriába, Csehországba és Romániába válthat CityStar-menetjegyeket, Szlovákiába, Romániába és Csehországba pedig kedvezményes oda-vissza utazásra szóló menetjegyeket is. Ezek árairól a fenti linkeken tájékozódhat.