Kirándulójegyek

A kirándulójegyek azon utasaink számára jelentenek kedvező ajánlatot, akik mindössze néhány napot, esetleg egy hosszú hétvégét szeretnének eltölteni úti céljukon.

Kirándulójegyek jelenleg Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába válthatók a meghatározott úti célokra, korlátlan számban.

A kirándulójegyek érvénytartama 4 nap. Ezen időszakon belül oda-vissza utazásra érvényesek Budapestről a célállomásokhoz vezető meghatározott útvonalon (amely általában a közvetlen vonatok útvonala, vagy átszállásos esetben a legrövidebb útvonal). A bécsi kirándulójegynek Debrecenből érvényes változata is kapható.

A kirándulójegyek kizárólag 2. osztályra válthatók, 1. osztályon történő utazásra még különbözet fizetésével sem használhatók fel.

A csehországi kirándulójegyekkel az útmegszakítás egyáltalán nem megengedett, míg az Ausztriába szóló jegyekkel csak a magyarországi szakaszon tilos az útmegszakítás, az osztrák szakaszon engedélyezett. A tátrai kirándulójeggyel az útmegszakítás a teljes szakaszon megengedett.

A kirándulójegyek visszatérítése, cseréje csak a menetjegy érvénytartamának első napja előtt lehetséges!

6. életévüket betöltött, de 14 évnél fiatalabb gyermekek utazása esetén a kirándulójegyek árából 50%-os kedvezményt biztosítunk.

A kirándulójegyek ülőhely-biztosítást, illetve fekvőhelyes és hálókocsi-felárakat nem tartalmaznak, azokat külön lehet megvásárolni.

Bizonyos vonatokra helyjegy váltása kötelező, kérjük, ezzel kapcsolatban utazás előtt az adott járatra vonatkozóan szíveskedjen tájékozódni!

Kirándulójegyeket az alábbi úti célokra kínálunk:

Célország Célállomások
Ausztria Bécs (Wien), Bad Gastein, Bad Ischl, Bécsújhely (Wiener Neustadt), Graz, Innsbruck, Jenbach, Kitzbühel, Klagenfurt, Lienz, Linz, Radstadt, Salzburg, Villach, Zell am See
Csehország Prága (Praha), Brünn (Brno)
Szlovákia Magas-Tátra (a jeggyel elérhető konkrét úti célokról ide kattintva tájékozódhat)

A Bécsbe és Prágába szóló kirándulójegyeket a helyi városi közlekedésre is érvényes változatban is kínáljuk a hagyományos típus mellett. A bécsi tömegközlekedésre is érvényes kirándulójegy az érvényességének első 2 napján, a prágai pedig érvényességének első 3 napján használható a városi közösségi közlekedési eszközök igénybevételére is.

Az egyes célállomásokra váltható kirándulójegyek áráról az Ajánlatok országonként menüpontban lévő oldalakon tájékozódhat, ahová a táblázatban az országok nevére kattintva közvetlenül is eljuthat.

Ezeken a lapokon többet is megtudhat az egyes városokba közlekedő vonatokról, valamint a négy naposnál hosszabb utazások esetén is igénybe vehető kedvező ajánlatokról.