Kerékpárszállítás a nemzetközi vonatokon

2014. június 23. hétfő, 19.59 / Utolsó módosítás: 2017. szeptember 8. péntek, 14.52

KerékpárszállításAmennyiben Ön vonattal utazik, az egyik leginkább környezetbarát közlekedési módot választja. Ezt talán csak a kerékpározás múlhatja felül. S ha még ezt a kettőt össze is kötjük…

Sőt! Amennyiben Ön vonattal utazik, szabadon tervezheti kirándulását, anélkül, hogy újra vissza kellene térni a célállomásra, ahová autójával érkezett.

Számos város és táj várja Önt akkor is, ha már a hazai „terepet” megismerte, s most "drótszamara" hátán új kalandokra vágyik. Ehhez azonban nem kell határokon átkerekeznie – több nemzetközi vonatunkon nemcsak Önnek, hanem kerékpárjának is kényelmes és biztonságos utazási lehetőséget kínálunk. Egyes vonatainkon egész évben kínálunk kerékpárhelyeket az egyik ülőkocsiban, míg más vonatokban a nyári időszakban önálló kerékpárszállító kocsit közlekedtetünk. Így Ön kerékpárja szomszédságában kényelmesen utazhat.

Kerékpárszállító kocsikat az alábbi viszonylatokban közlekedtetünk nemzetközi forgalomban:

● Párkány, Érsekújvár, Pozsony, Brno, Pardubice, Prága, Drezda, Berlin és Hamburg felé valamennyi közvetlen EuroCity vonaton;

● Muraszombat – Ptuj – Ljubljana felé a Citadella nemzetközi gyorsvonaton;

● valamennyi Railjet vonaton, többek között Bécsbe, Linzbe, Salzburgba, és Innsbruckba, valamint Münchenbe, Stuttgartba, Frankfurtba és Zürichbe;

● Győr - Mosonmagyaróvár - Bruck a.d. Leitha - Bécs között az EURegio vonatokon;

● áprilistól szeptemberig egy-egy InterCity vonatban Kassára, Nagyváradra, Kolozsvárra, Gyergyószentmiklósra, Csíkszeredára, Tusnádfürdőre, Sepsiszentgyörgyre, és Brassóba.

A vonatok menetrendjét és az oda érvényes menetdíjakat a célállomásokra  kattintva találhatják meg.

A kerékpárok szállításához érvényes nemzetközi menetjegy, nemzetközi kerékpárjegy és esetenként helyfoglalás szükséges.

A nemzetközi kerékpárjegy ára egy útra:

Szlovákiába, Romániába és Szlovéniába: 5 €

Csehországba, Ausztriába és Németországba és Svájcba: 10 €

Magyarország és Ausztria között az EURegio Special menettérti jegyekkel, valamint hetijegyekkel az igénybe vehető vonatokon a kerékpárszállítás díjmentesen lehetséges! A városi közlekedésre is érvényes menetjegyek esetében a díjmentes kerékpárszállítás csak a vonatokon lehetséges, a többi tömegközlekedési eszközön nem!

A célállomásokról az adott országok vasútjai biztosítanak kerékpárszállítási lehetőséget, belföldi és további nemzetközi vonataikkal. Az ott érvényes árakról és eljutási lehetőségekről kérjük, hogy az érintett vasutak honlapjain vagy a helyszínen tájékozódjanak.