Globáldíjas jegyek (IRT)

A „globáldíjas” menetjegyek minden esetben adott napra és vonatra érvényesek, és a helybiztosítást is tartalmazzák.
Ezek a menetjegyek általában az éjszakai járatokon és a nyugat-európai országok vonatain – különösen Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban – vehetők igénybe. Ezekre a normál menetjegyek vagy egyáltalán nem, vagy csak helyjegy váltása mellett érvényesek.

A globáldíjas menetjegyek az üzemeltető vasutak által megállapított feltételek szerint válthatók vissza.

A globáldíjas vonatokra érvényes normál ár mellett többféle – járatonként eltérő – kedvezményes menetjegy is váltható. Ezek egy része – például gyermekek számára, vagy a RAILPLUS-kedvezménnyel rendelkezőknek – korlátlanul megváltható, más ajánlatok (mint a csoportos kedvezmény) árát vagy elérhetőségét azonban az utazás időszaka vagy az elővétel időpontja is meghatározhatja.

Az Interrail-bérletekkel utazóknak ezeken a vonatokon csak a helyjegyet kell megfizetni, ha a bérletük a járat teljes útvonalára érvényes, ha csak egy részére, kedvezményes menetjegyeket válthatnak.

A globáldíjas jegyek közé tartoznak a korlátozott számú  SparDay és SparNight ajánlatok  is.

A leggyakoribb globáldíjas jegyárakat az országonkénti, illetve városonkénti ajánlati oldalakon tekintheti meg. Amennyiben az Ön által keresett úti cél vagy vonat ezeken nem szerepel, akkor az árakról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 355 Ft