Étkezőkocsi

2014. június 23. hétfő, 19.59 / Utolsó módosítás: 2018. szeptember 24. hétfő, 15.20

A vasúti utazás során az étkezés is élménnyé válhat, hiszen az étkezőkocsikban éttermi környezetben, terített asztalnál fogyaszthatja el a kiválasztott ételeket és italokat.

Étkezőkocsi

A Magyarországon közlekedő – az Utasellátó vagy a társvasutak által üzemeltetett – étkezőkocsik a hazai vagy a környező országokra jellemző étel- és italkínálattal várják utasaikat az út során. A különféle hideg- és meleg ételek mellett italok és kisebb harapnivalók – szendvicsek, valamint édes és sós rágcsálnivalók – is kaphatók. Utóbbiak  számos étkezőkocsin a bisztrószakaszban, vagy pedig a vonatot kézikocsival végigjáró felszolgálótól megvásárolva akár az ülőhelyen is fogyaszthatók.

A Pozsony – Prága – Drezda – Berlin – Hamburg, valamint a Pozsony – Břeclav – Bohumín – Katowice – Varsó útvonalon közlekedő EuroCity vonatok étkezőkocsijában az Utasellátó szolgáltat, ezekről részletesen a linkre kattintva olvashat.

A Záhony – Nyíregyháza – Debrecen – Budapest – Bécs viszonylatban közlekedő Hortobágy EuroCityben szlovák, a Pozsony – Brno – Prága útvonalú Metropolitan EuroCity vonatokban cseh étkezőkocsik kínálatából válogathat. Az Ausztria, Németország és Svájc felé közlekedő Railjet vonatok mindegyike saját étkezőkocsival rendelkezik.

Railjet étkezőkocsi   Szlovák étkezőkocsi   Cseh étkezőkocsi

A társvasutak üzemeltetésében közlekedő étkezőkocsik étlapjai: