Étkezőkocsi | MÁV-csoport

Étkezőkocsi

2014. június 23. hétfő, 19.59 / Utolsó módosítás: 2018. augusztus 8. szerda, 14.48

A vasúti utazás során az étkezés is élménnyé válhat, hiszen az étkezőkocsikban éttermi környezetben, terített asztalnál fogyaszthatja el a kiválasztott ételeket és italokat.

Étkezőkocsi

A Magyarországon közlekedő – az Utasellátó vagy a társvasutak által üzemeltetett – étkezőkocsik a hazai vagy a környező országokra jellemző étel- és italkínálattal várják utasaikat az út során. A különféle hideg- és meleg ételek mellett italok és kisebb harapnivalók – szendvicsek, valamint édes és sós rágcsálnivalók – is kaphatók. Utóbbiak  számos étkezőkocsin a bisztrószakaszban, vagy pedig a vonatot kézikocsival végigjáró felszolgálótól megvásárolva akár az ülőhelyen is fogyaszthatók.

A Pozsony – Prága – Drezda – Berlin – Hamburg, valamint a Pozsony – Břeclav – Bohumín – Katowice – Varsó útvonalon közlekedő EuroCity vonatok étkezőkocsijában az Utasellátó szolgáltat, ezekről részletesen a linkre kattintva olvashat.

A Záhony – Nyíregyháza – Debrecen – Budapest – Bécs viszonylatban közlekedő Hortobágy EuroCityben szlovák, a Pozsony – Brno – Prága útvonalú Metropolitan EuroCity vonatokban cseh, a Nagyszeben – Brassó – Bukarest viszonylatú Ister InterCityben pedig június 2-ától szeptember 1-jéig román étkezőkocsik kínálatából válogathat. Az Ausztria, Németország és Svájc felé közlekedő Railjet vonatok mindegyike saját étkezőkocsival rendelkezik.

Railjet étkezőkocsi   Szlovák étkezőkocsi

A társvasutak üzemeltetésében közlekedő étkezőkocsik étlapjai: