Étkezőkocsi

2014. június 23. hétfő, 19.59 / Utolsó módosítás: 2016. február 4. csütörtök, 10.47

ÉtkezőkocsiA vasúti utazás során az étkezés is élménnyé válhat - hiszen az étkezőkocsikban éttermi környezetben, kényelmes és kellemes módon fogyaszthatja el a napszaknak megfelelő étkeket. A Magyarországon közlekedő étkezőkocsik hazai-, vagy a környező országokra jellemző étel- és italkülönlegességekkel várják utasaikat az egész út során. A különféle hideg és meleg ételek mellett italok és kisebb harapnivalók - szendvicsek, valamint édes- és sós rágcsálnivalók is kaphatók, ezek fogyasztásához számos étkezőkocsi bisztró-szakasszal is rendelkezik, vagy pedig a vonatot bejáró felszolgáló minibár-szolgáltatásból megvásárolva akár az ülőhelyen is fogyaszthatók.

Számos célállomásra - mint például Drezda, Berlin, Varsó, Kolozsvár, Csíkszereda, Ljubljana, Belgrád - az Utasellátóétkezőkocsijai közlekednek, ezekről bővebb információt ide kattintva találhat.

A Nyíregyháza-Debrecen-Bécs viszonylaton lengyel-, Pozsony, Brno és Prága felé cseh étkezőkocsikban, míg Bécsbe, Salzburgba, Innsbruckba, Münchenbe, Stuttgartba és Zürichbe utazva a railjet-ek étkezőkocsijaiban, illetve a személyzettől megrendelve, vagy kézikocsiról ülőhelyén fogyaszthat ételeket és italokat. Emellett az Arad, Nagyszeben, Brassó, Bukarest útvonalú Ister EuroNight-ban bisztrókocsi is közlekedik.