Éjszakai utazás az Adriára – megújult közvetlen vonattal Budapest és Split között

Torlódás az autópályán, vezetési stressz és kényelmetlen ülések? Hosszú repülőtéri transzferek, várakozások és kellemetlen csomagkorlátozások? Válassza inkább közvetlen éjszakai vonatunkat. Az Adria InterCity egyenesen a tengerpartra, Split központjába, az óváros és a kikötő közelébe érkezik! A szerelvényben idén már a nyugat-európai járatokból ismert légkondicionált, csendes futású, zárt WC-vel felszerelt kocsik közlekednek, és a fedélzeti szolgáltatások köre is jelentősen kibővült. Kényelmes alvás, kulturált étkezési lehetőség – és az éjszakai utazásnak köszönhetően még több nyaralással tölthető idő!

Tovább a jegyvásárlásra

Vonattal éjszaka?

AdriaA Budapest és Split közötti 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, így az utazás nemhogy fárasztó, hanem egyenesen pihentető. Este a balatoni táj ringatja álomba az utast, éjjel a Dinári-hegység erdeinek illata szűrődik be az ablakon, reggel pedig az Adria látványa és a szédítő hegyoldalakon ereszkedő vasútvonal képe az ébresztő. Nem kell tartani az autópályán és a tengerparton rendszeres dugóktól, balesetektől, sem a repülésnél megszokott csomagproblémák és körülményes ellenőrzési folyamatok miatt aggódni. Splitben a vasútállomás közvetlenül a tengerparton, az óváros falainál, a kikötő közelében található. Vonattal utazva akár két éjszakai szállás ára is megtakarítható, a nyaralás első és utolsó napja is teljesértékű tud lenni. Vonattal utazni kényelmes és biztonságos, a legzöldebb közlekedési mód.

adr

A vonat Budapestről Splitbe július 2-től szeptember 10-ig minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből Budapestre július 3-tól szeptember 11-ig minden hétfőn, szerdán és szombaton indul.

Menetrend és megállási helyek

41204

 

41205

18:45

Budapest-Keleti

9:35

19:00

Budapest-Kelenföld

9:20

19:43

Székesfehérvár

8:25

20:27

Siófok

7:49

20:33

Zamárdi

7:41

21:00

Fonyód

7:18

21:18

Balatonszentgyörgy

6:59

21:59

Nagykanizsa

6:16

22:55

Gyékényes

5:49

6:26

Knin

20:46

7:34

Perković

19:35

8:41

Split predgrađe

18:34

8:46

Split

18:28

Szolgáltatások a vonaton

Vonatunkon minőségi, magas színvonalú szolgáltatásokat biztosítunk. A családok, baráti társaságok számára 4 vagy 6 ágyas fekvőhelyes kocsikat közlekedtetünk a vonatban, a párok, a kisebb családok számára pedig az 1-3 ágyas hálókocsikat ajánljuk. Valamennyi kocsiban biztonságosan zárható, elsötétíthető, konnektorokkal is felszerelt légkondiconált fülkék állnak az utasok rendelkezésére.

Adria InterCity

A vonat étkezőkocsit is továbbít, ahol meleg vacsorával és reggelivel, valamint széleskörű italválasztékkal várjuk utasainkat. Az étkezőkocsi az út során végig nyitva tart, ezért kiváló helyszín lehet késő esti beszélgetésekre az aludni szándékozó utastársak zavarása nélkül.

Adria

  • 50-90.2 sorozatú fekvőhelyes kocsiA fekvőhelyes kocsiban 4 és 6 ágyas fülkék állnak rendelkezésre, amelyek egyben és egyénileg, más utasok mellé is foglalhatók. A fülkékben férfiak és nők vegyesen kapnak helyet, de korlátozott számban női fülkék is foglalhatók.
  • A fülkékben ágyneműt (lepedő, párna, párnahuzat, takaró) biztosítunk, amellyel az utasoknak kell megágyazniuk.
  • Az utasok számára este ásványvizet, reggel pedig meleg italt és egyszerű reggelit biztosítunk ingyenesen.
  • A kocsik kísérői a teljes út során gondoskodnak az utasok kényelméről és biztonságáról, és tőlük kedvező áron ételek és italok is vásárolhatók.

AdriaAdria

 

Adria

  • 71-91.0 sorozatú hálókocsiA hálókocsiban 1, 2 vagy 3 ágyas, magasabb kényelmet és fedélzeti ellátást nyújtó fülkékben, de célszerű az utasok számának megfelelő (pl. két utasnak kétágyas) fülkéket foglalni a nagyobb magánszféra érdekében.
  • A fülkékben mosdókagyló is található, amelyhez tisztasági csomagot is biztosítunk.
  • A hálókocsi utasait már az induláskor vetett ággyal várjuk.
  • Az utasok számára este ásványvizet valamint üdvözlő édességet és italokat, reggel pedig meleg italt is tartalmazó bőséges reggelit biztosítunk ingyenesen.
  • A kocsik kísérői a teljes út során gondoskodnak az utasok kényelméről és biztonságáról, és tőlük kedvező áron ételek és italok is vásárolhatók.

AdriaAdria

 

Adria

A vonatban a teljes szakaszon, folyamatosan nyitvatartó étkezőkocsi is közlekedik, amely széles étel- és italkínálattal és meleg reggelivel is várja vendégeit.

AdriaAdria

Részletes információ a fedélzeti szolgáltatásokról

Továbbutazási lehetőségek

Knin-ből Zadar vonatpótló buszokkal, Perković-ból Šibenik csatlakozó vonatokkal érhető el, ezek menetrendjei a horvát vasút menetrendi keresőjében találhatók meg.

A Split-ből a környező szigetekre (Brač, Hvar, Komiža, Korčula) közlekedő kompok menetrendjei a Jadrolinija hajózási társaság honlapján találhatók meg.

Menetjegyek és árak

Az Adria InterCity vonatokra helybiztosítást is tartalmazó menetjegyek válthatók, személyenként és irányonként az alábbi árakon:

 

Fekvőhelyes kocsi

Hálókocsi

  6 ágyas fülkében 4 ágyas fülkében 3 ágyas fülkében (Triple) 2 ágyas fülkében (Double) 1 ágyas fülkében (Single)

SparNight menetjegyek (legkedvezőbb ár, korlátozott számban)

felnőtteknek

48 €-tól

54 €-tól

61 €-tól

74 €-tól

104 €-tól

gyerekeknek (6-14 éves korig)

5 €

5 €

5 €

-

-

Normál menetjegy (visszaváltható)

felnőtteknek

83 €

89 €

96 €

109 €

139 €

gyerekeknek (6-14 éves korig)

25 €

31 €

38 €

51€

-

ÚJDONSÁG! Saját fekvőfülke legfeljebb 6 utas számára korlátozott számban 250 €-ért foglalható! Jegyvásárlási lehetőség utazásszervező kollégáinknál.

Tovább a jegyvásárlásra

Felhasználási lehetőségek

 

SparNight

Normál és gyerek menetjegy

Érvényességi idő

a jegyen szereplő nap

a jegyen szereplő nap

Vonathoz kötöttség

a jegyen feltüntetett vonatra

a jegyen feltüntetett vonatra

Kocsiosztály

a jegyen feltüntetett komfortkategória

a jegyen feltüntetett komfortkategória

Magasabb kocsiosztály igénybevétele

lehetséges

lehetséges

Útmegszakítás

nem lehetséges

nem lehetséges

Visszaváltás

nem lehetséges

a vonat indulásáig lehetséges (10-50% kezelési költséggel)

Gyerekkedvezmény

6-14 éves korig a megadott árakon (6 éves kor alatt, külön ülőhely nélkül ingyenes)

6-14 éves korig a megadott árakon (6 éves kor alatt, külön ülőhely nélkül ingyenes)

Megvásárolható

MÁV-START és GySEV pénztárak

MÁV-START és GySEV pénztárak

Mindkét országban érvényes Interrail bérletekkel utazóknak az alábbi felárakat kell megfizetni irányonként:

Fekvőhelyes kocsi Hálókocsi
6 ágyas fülkében 4 ágyas fülkében 3 ágyas fülkében (Triple) 2 ágyas fülkében (Double) 1 ágyas fülkében (Single)
28 € 34 € 41 € 54 € 84 €

A vonaton állatok és kerékpárok nem szállíthatók!

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban bővebb információt talál Családi és csoportos utazás oldalunkon, a linkre kattintva.

A menetjegyek a MÁV-START és a GySEV nemzetközi menetjegyeket árusító pénztárai mellett a jegy.mav.hu oldalon, akár regisztráció nélkül is megvásárolhatók. Az interneten vásárolt jegyek kinyomtatva és a MÁV alkalmazásból bemutatva is használhatók utazásra.

Határátlépési szabályok

Utazása és jegyvásárlása előtt mindenképpen tájékozódjon a horvátországi beutazás aktuális szabályairól a Konzuli Szolgálat honlapján.

A határátlépést (és ezzel együtt a vonat közlekedését is) jelentősen korlátozó hatósági intézkedések bevezetése esetén az előre megváltott jegyeket minden esetben teljes mértékben visszatérítjük. 

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 350 Ft