Csoportos kedvezmény nemzetközi forgalomban

Ha nemzetközi forgalomban meghatározott számú személy utazik együtt, akkor igénybe vehetik a csoportos kedvezményt.

Csoportos kedvezmény a normál menetdíjból

Ha legalább hatan (Franciaországban legalább tíz) felnőtt együtt utazik, csoportos kedvezményre jogosultak. A kedvezmény gyerekek számára is igénybevehető, ebben az esetben két gyermek egy felnőttnek számít.

A csoportos kedvezmény a normál menetjegyek árából az érintett vasutaktól és az útvonaltól függően 10 és 60 % között lehet.

A csoportos kedvezmény igénybevételi feltételei

A csoporthoz tartozó személyeknek a teljes útvonalon ugyanazon a vonaton, együtt kell utazniuk.

● 10 főnél nagyobb csoportok utazására csak akkor váltható meg a kedvezményes menetjegy, ha az utazás iránti igényt az indulás előtt legalább 30 nappal bejelentik.

● A csoportos menetjegyet az utazás megkezdése előtt legalább 7 nappal meg kell rendelni, és legalább 3 nappal előbb ki kell fizetni.

● A csoportos menetjegyek legfeljebb az indulás előtt 3. nappalválthatók csak vissza.

● A csoportvezető felelős az utazási előírások betartásáért és a csoporttagok megfelelő viselkedéséért.

Csoportos kedvezmény globáldíjas (IRT) menetjegyek esetén

A nyugat-európai országok vonatain és egyes éjszakai vonatokon a menetjegyet és a helybiztosítást is tartalmazó, globáldíjas (IRT) menetjegyeket a csoportosan utazók általában kedvezményes áron vásárolhatják meg. A csoportos kedvezményhez szükséges minimális létszámot az egyes vasutakra és vonatokra érvényes szabályozások tartalmazzák.

A kedvezményes, korlátozott darabszámban értékesített SparDay és SparNight menetjegyekből további kedvezmény, így csoportos kedvezmény sem adható.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 355 Ft