Családi utazás külföldre

Mindenki számára kényelmes utazás

A Pozsonyon át Prágába, Brnóba és Hamburgba közlekedő EuroCity vonatokon lehetőség van a 10 éven aluli gyerekekkel utazóknak a számukra fenntartott fülkében helyet foglalni, ahol a gyerekek nem zavarják a többi utast. Egyes modernebb kocsikban – jellemzően a mozgássérültek számára fenntartott WC-kben – a pelenkázás is könnyebben megoldható egy kihajtható asztal segítségével.

Úti élmény a legkisebbeknek is

A Railjetek egyik Economy kocsijának sarkában a gyerekekek számára TV-t helyeztek el, amelyen számukra filmeket vetítenek. Egyes nyugat-európai országokban (Ausztria, Svájc, Németország, Finnország) olyan speciális fülkékkel, illetve szakaszokkal rendelkező kocsik is közlekednek, amelyek a gyermekeknek valódi játékteret biztosítanak  például rajzolásra alkalmas asztalokkal, puha szőnyegekkel, mászókával, csúszdával.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 325 Ft