City-Star

A City-Star kedvezménynek  két különböző típusa van, melyek az ajánlat tartalma és földrajzi érvényessége szempontjából is eltérnek egymástól. Az alábbiakban külön-külön áttekintheti ezt a két típust.

I. típusba tartozó ajánlatok

Ide sorolhatók a Bulgáriába, Csehországba és Romániába váltható City-Star jegyek. Ezek bármely magyar és bolgár, cseh vagy román állomás közötti utazásra megvásárolhatók, menettérti utazás esetén.

Ezeket a korlátlan számban kapható, kedvező árú utazási lehetőséget kínáló jegyeket elsősorban a kisebb csoportoknak – családoknak, házaspároknak, baráti társaságoknak – ajánljuk, amennyiben a fenti országok valamelyikébe oda-vissza utazást tesznek. Ez természetesen nem zárja ki, hogy az ajánlatot egyéni utasok is igénybe vegyék.

Az ajánlat lényege, hogy az első felnőtt utas az útvonaltól és a kocsiosztálytól függő alapárat fizeti meg, míg minden további vele együtt utazó felnőtt már csak az alapár felét. Amennyiben a társaságban gyermek is utazik, részére az alapár negyedéért váltható City-Star menetjegy.

A City-Star jegyekkel maximum 5 felnőtt utazhat együtt. Amennyiben a társaságban felnőttekkel utazó gyermekek is vannak, akkor egy gyermek 0,5 díjszabási főnek számít. Ilyen esetben maximum 5,5 díjszabási fő utazhat együtt ezekkel a jegyekkel (például 5 felnőtt és 1 gyermek). Ennél nagyobb létszámú csoportok számos országba csoportos utazási kedvezményt vehetnek igénybe.

A bolgár, cseh és román City-Star menetjegyek érvénytartama egységesen 15 nap.

A menetjegy oda- és visszaútra eltérő útirányon is kiadható, az érintett tranzitországoknak azonban oda- és visszaúton is azonosnak kell lenniük. A City-Star ajánlattal körutazás nem tehető, azaz a jegy a leggyorsabb vagy legrövidebb, illetve a legkevesebb átszállással elérhető útvonalra vonatkozik.

Az ebbe a típusba tartozó City-Star menetjegyek ülőhely-biztosítást, illetve fekvőhelyes és hálókocsi-felárakat nem tartalmaznak, azokat külön lehet megvásárolni.

Bizonyos vonatokra helyjegy váltása kötelező, kérjük, ezzel kapcsolatban utazás előtt az adott járatra vonatkozóan szíveskedjen tájékozódni!

II. típusba tartozó ajánlatok

A második típusú City-Star jegyek Ausztriába vagy Ausztrián keresztül Németországba történő utazáshoz vásárolhatók, bármely magyarországi és osztrák vagy német állomás között.

A jegyek mind egyúti, mind oda-vissza utazásra megvásárolhatók egyéni utasok és csoportok részére is, azonban csak korlátozott számban, a készlet erejéig. Előnyük, hogy a normál árnál lényegesen kedvezőbb áron kaphatók.

A City-Star ezen típusa vonathoz kötött ajánlat, mind a magyar–osztrák, mind pedig (Németországba történő utazáskor) az osztrák–német határátlépéshez már az utazás előtt ki kell választani a határátlépő vonatot.

A kedvezményes menetdíj a határátlépő vonatokra a helybiztosítást magában foglalja. Az egyéb vonatokra (osztrák vagy német belföldi járatokra) szóló helyjegyeket külön lehet megvásárolni.

Az árkategória mind Ausztriába, mind Németországba történő utazáskor kizárólag az osztrák szakaszon megtett távolságtól függ, így Magyarország távolabbi állomásairól indulva sem kell többet fizetnie a City-Star jegyért, mintha Budapestről kezdené meg a vasúti utazást.

A City-Star jegyeknek minden árkategóriában két díjszintje van. Az, hogy egy adott utazásra az alacsonyabb vagy a magasabb díjszinten váltható jegy, az utazás időpontjának és a kiválasztott határátlépő vonatoknak a függvénye.

Az osztrák és a német City-Star menetjegyek érvénytartama 4 nap, az egyúti és a menettérti változat esetében is. Amennyiben oda-vissza úton utazik, de ennél hosszabb időt szeretne külföldön tölteni, tanácsos két darab egyúti jegyet vásárolni, külön az oda- és külön a visszaútra.

Gyermekek számára a City-Star jegyek Ausztriába vagy Németországba a felnőtt kedvezményes menetdíj feléért vásárolhatók.

Az egyes országokon belüli főbb célállomásokra vonatkozó, City-Star kedvezménnyel számított árakat az Ajánlatok országonként menüpontban található oldalakon tekintheti meg, ahová a táblázatban a célországok nevére kattintva közvetlenül is eljuthat.

Amennyiben az ott nem szereplő állomások között, vagy más útirányon szeretne utazni, az árakról az alábbi módokon érdeklődhet:
● személyesen nemzetközi pénztárainkban;
● telefonon a MÁVDRIREKT vonalán, a +36 (1) 3 49 49 49, illetve a +36 (20) / (30) / (70) 499 4999 telefonszámok egyikén;
● elektronikus úton az informacio [KUKAC] mav-start.hu e-mail címre küldött üzenetben.