City-Star

Az oda-vissza érvényes City-Star menettérti jegyet elsősorban a kisebb csoportoknak – családoknak, házaspároknak, baráti társaságoknak – ajánljuk. Az 1. és 2. osztályra is váltható jegyek ára az útvonaltól (érintett tranzitországok a célországban a célállomásig, valamint a Magyarországon megtett távolság), az együttutazók számától és az igénybevett vonatoktól függ.

A City-Star jeggyel maximum 5 fő, a családtagi gyerekkedvezmény nélküli jegyeknél pedig ezen felül még 1 gyermek utazhat együtt. Az első felnőtt a City-Star alapdíját fizeti meg, míg a minden egyes további felnőtt esetében az alapdíj felét kell megfizetni. Öt (és fél) főnél nagyobb létszámú csoportok kisebb csoportokra osztása nem megengedett, ebben az esetben csoportos kedvezmény vehető igénybe.

Gyermekek esetében gyermekenként az alapdíj negyede adódik hozzá a menetdíj összegéhez, míg az Ausztriába vagy Ausztrián át Németországba szóló jegyeknél a gyermekek szüleik vagy nagyszüleik kíséretében díjmentesen utazhatnak. A nem családtagi gyerekek a felnőttekre vonatkozó díjat fizetik meg. Több gyermek (felnőtt kísérő nélküli) együttutazása esetén az első gyermek után az alapdíjat kell megfizetni.

City-Star-menetjegyek az alábbi országokba válthatók bármely magyarországi célállomásról

- Ausztria

- Németország (Ausztrián keresztül, vagy Szlovákián és Csehországon keresztül)

- Csehország

- Románia

- Bulgária (Románián vagy Szerbián keresztül)

A City-Star menetjegyek érvénytartama 1 hónap. A menetjegy oda- és visszaútra azonos vagy eltérő határátmenet(ek)ben és útirányon is kiadható - az érintett országoknak azonban oda- és visszaúton is azonosaknak kell maradniuk (tehát nem lehet Németországba odaúton Csehországon, visszaúton Ausztrián keresztül utazni).

A City-Star menetjegyek az esetlegesen kötelező vagy szabadon váltható helyjegyek árát, valamint a fekvőhelyes- vagy hálókocsi igénybevételét azonban nem tartalmazzák, ezeket külön kell megvásárolni Amennyiben Németországban ICE-vonatokkal is szeretne utazni, ezt jegyváltás előtt jelezze - az ezen vonatokra érvényes City-Star-menetjegyek ára ugyanis magasabb.