Bulgária - tengerpart

-A bolgár tengerpart a víz és a napfény mellett rengeteg régészeti és egyházi műemléke miatt is kellemes nyaralóhely. Burgas mellett Szozopol és Nesebar ősi városai, és a köréjük települt üdülőszállók, valamint a Napospart (Szlancsev Brjag) várja a nyaralókat, a magyar történelemben is sorsdöntő Várna szomszédságában pedig olyan neves üdülőhelyek, mint Balcsik, Albena és az Aranyhomok (Zlata Piszacija), ahová a MÁV-START számos menettérti kedvezményt kínál, amellyel mind az egyéni utazok, mind a kisebb csoportok megtalálhatják számításukat.

Menetrendek és árajánlatok

A Románián át közlekedő Nesebar-Albena nemzetközi gyorsvonat Budapestről június 17-től szeptember 2-ig minden kedden és pénteken, Várnából illetve Burgas-ból június 18-tól szeptember 3-ig minden szerdán és szombaton indul az alábbi menetrend szerint:

Nesebar-Albena (1471)   Nesebar-Albena (1470)
11:10 Budapest-Keleti 16:50
12:34 Szolnok 15:25
13:43 Békéscsaba 13:35
9:05 Varna 20:00
11:30 Burgas 17:40

Várnába és Burgasba külön kocsicsoportok közlekednek, amennyiben nem vált helyjegyet, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kocsiba szálljon!

A vonatban utasaink kényelme érdekében Budapest és Burgas között étkezőkocsi is közlekedik, amelyben frissítőkkel, szendvicsekkel, meleg ételekkel és egyéb finomságokkal várjuk az utasokat.

City-Star

A bolgár tengerpartra történő utazáshoz kedvezményes menettérti jegyek válthatók. A City-Star menettérti jegyek különösen a kis létszámú csoportok kínálnak kedvező eljutást. Akár egy négyfős baráti társaság, akár egy háromgyerekes család vállalkozik utazásra, a City-Star minden kombinációban jó választást jelent!

City-Star jeggyel maximum 5 fő utazhat együtt. Az első felnőtt a City-Star alapdíját fizeti meg (egyedül utazó gyermekek ennek a felét), míg a minden egyes további felnőtt esetében az alapdíj fele, gyermekek esetében pedig gyermekenként az alapdíj negyede adódik hozzá a menetdíj összegéhez.

Példaárak Budapestről mindkét tengerparti célállomásra


1 felnőtt (alapdíj) 128 €
1 felnőtt, 1 gyerek 160 €
2 felnőtt, 1 gyerek

1 felnőtt, 3 gyerek
224 €
2 felnőtt, 2 gyerek 256 €
4 felnőtt 320 €

A CityStar-menetjegyek bármely magyarországi állomásról megválthatók, az árat a román határig megtett szakasz befolyásolja.

Fekvőhelyes, vagy hálókocsi igénybevételéhez a következő menetdíjakat is meg kell fizetni irányonként (City-Star menetjegy váltása esetén minden egyes utasnak):Fekvőhelyes kocsi 6 ágyas fülkében 9,40 €
4 ágyas fülkében 14,00 €
Hálókocsi (csak Burgasba közlekedik) 3 ágyas fülkében (Tourist) 18,20 €
2 ágyas fülkében (Double) 27,30 €
1 ágyas fülkében (Single)* 63,70 €

* 1 ágyas (Single) fülke foglalása esetén 1. osztályú menetjegyet kell váltani!

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 315 Ft