Berlin, Drezda

-Az egységes német főváros és az "Elba Firenzéje"

Egy Currywurst a multikulturális "Kiez" gázlámpái alatt vagy gőzhajózás a Zwinger porcelángyűjteményétől Meißenbe – csak egy-egy a sokféle program közül, amelyet Berlin illetve Drezda kínálhat. A porosz és szász uralkodóházak öröksége, a második világháború sebhelyei, és a viszontagságos korok modernizmusa után mindkét város a legszebb műemlékek újjávarázsolásával, a modern építészet újításaival, és a kevésbé fényes múlt megőrzésével törekszik arra, hogy minden városrésze különleges élménnyel ajándékozza meg látogatóit.

A városokba a legkedvezőbb eljutást a Hungária EuroCity biztosítja. Az út során szemtanúi lehetünk a német történelem fél évezredét sokszínűen bemutató emlékeinek – s maga az utazás is élménnyé válik, a légkondícionált kocsikkal közlekedő EuroCity vonatnak köszönhetően.

Menetrend

EC 172
 
EC 173
Hungária Hungária
7:41 Budapest-Nyugati 20:19
8:10 Vác 19:49
8:24 Nagymaros-Visegrád 19:34
8:36 Szob 19:24
16:50 Dresden Hbf. 11:22
18:34 Berlin-Südkreuz 9:26
18:41 Berlin Hbf. (alsó szint) 9:17

Fedélzeti szolgáltatások a Hungária EuroCityn:

1. osztály
Étkezőkocsi
Akadálymentes utazás: állomási emelővel lehetséges.
Kerékpárszállítás: a kerékpárjegy ára 10 €.

Árak

Kedvezményes globáldíjas jegyek: Spezial

  2. osztály 1. osztály
Dresden Spezial 29 €-tól 45 €-tól
Berlin Spezial 39 €-tól 65 €-tól

A Dresden és Berlin Spezial menetjegyek korlátozott számban egy útra, adott napra válthatók, az indulás napja előtti napig a Hungária EuroCity vonatra. Cseréjük és visszatérítésük nem lehetséges.

Kedvezményes csatlakozó menetjegy Spezial jegyekhez (Add‑On‑Tarif)

A Németországba Spezial menetjegyet váltó utasok részére valamennyi német célállomásra történő továbbutazásra kedvezményes csatlakozó jegyek válthatók. Az Add-On-Tarif jegyek ára távolságfüggő: 9, 29 illetve 39 €. 

Példák Add-On-Tarif jegyárakra:

Berlinből Frankfurt (Oder), Brandenburg (Havel), Lübbenau (Spreewald): 9 €

Berlinből Hamburg, Hannover, Wolfsburg, Magdeburg, Rostock, Stralsund (illetve a rügen-szigeti célállomások), Schwerin, Cottbus, Dessau: 29 €

Drezdából Lipcse (Leipzig), Cottbus, Bautzen, Erfurt, Jéna, Halle, Magdeburg, Erfurt, Eisenach: 29 €

City-Star

Amennyiben Ausztrián keresztül kíván Berlinbe, Drezdába vagy Németország más városába utazni, kedvező megoldást jelentenek a City-Star menetjegyek. 

A jegyek adott napra érvényesek, a magyar–osztrák, illetve az osztrák–német határt átlépő konkrét távolsági vonatokra, melyeket a jegyváltáskor szükséges meghatározni. A City-Star jegyek csak korlátozott számban kaphatók, árukat az osztrák szakaszon megtett távolság befolyásolja. A kedvezményes menetdíj a határátlépő vonatokra a helybiztosítás árát már magában foglalja. Az egyéb vonatokra szóló helyjegyeket külön lehet megvásárolni.

A City-Star menetjegyek 2. osztályon már 91 €-tól, 1. osztályon  már 139 €-tól megválthatók egy útra. Gyermekek számára City-Star Németországba a felnőtt kedvezményes menetdíj feléért vásárolható.

Figyelem! A City-Star jegyek kizárólag Ausztrián át történő utazásra válthatók meg, Szlovákián és Csehországon keresztül közlekedő vonatokra nem!


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 325 Ft