Éjszakai utazás az Adriára

Stressz az autópályákon? Autóbuszon végigült fárasztó utazás? Kényelmetlen repülőtéri transzferek, csomagkorlátozás? Válassza inkább közvetlen éjszakai vonatunkat a horvát tengerpartra - akár már 49 €-tól!

Keresse last minute ajánlatainkat! Hosszabbítsa meg nyaralását és utazzon velünk az átlagár 60%-áért!

Tovább a jegyvásárlásra

A vonat 2024. június 18-tól szeptember 30-ig Budapestről kedden, pénteken és vasárnap, Splitből hétfőn, szerdán, és szombaton indul. 
Az Adria InterCity menetrendje és útvonala

Az Adria Intercity Budapest-Keletiből 18:45-kor indul, a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva vág neki a Dinári-hegységnek. Splitbe 9:49-kor érkezik. Visszafelé, Splitből a vonat 17:54-kor indul, másnap 9:35-re érkezik Budapestre. Magyarországon és Horvátországban is több közbenső állomáson is lehetséges a fel- és leszállás.

 

IC 1204
(kedd, péntek, vasárnap)

 

IC 1205
(hétfő, szerda, szombat)

Budapest-
Keleti

18:45

Split

17:54

Budapest-
Kelenföld

19:01

Split-
Predgrađe

18:00

Székesfehérvár

19:43

Kaštel Stari

18:23

Siófok

20:27

Perković

19:10

Fonyód

21:00

Knin

20:44

Balatonszentgyörgy

21:18

Gyékényes

5:30

Nagykanizsa

22:01

Nagykanizsa

5:56

Gyékényes

22:29

Balatonszentgyörgy

6:41

Knin

7:19

Fonyód

7:08

Perković

8:13

Siófok

7:39

Kaštel Stari

9:19

Székesfehérvár

8:27

Split-
Predgrađe

9:43

Budapest-
Kelenföld

9:16

Split

9:49

Budapest-
Keleti

9:35

Budapest, Pest vármegye, Fejér vármegye, Somogy vármegye, Székesfehérvár, Siófok, Fonyód, Balatonszentgyörgy, Nagykanizsa, Gyékényes, Knin, Perković, Kaštel Stari, Split, Trogir, Šibenik
 
Továbbutazási lehetőségek Horvátországban
 • Perkovićból Šibenik a legyorsabban vonattal tovább utazva érhető el, mely az Adria InterCity vonat keddi és vasárnapi budapesti indulásaihoz egy órás, visszaútban a hétfői és szombati spliti indulásokhoz kb. negyven perces átszállási idővel csatlakozik (erre az útvonalra jegyek jelenleg kizárólag a Horvát Vasutaknál érhetők el)
 • Kaštel Stari-ból Trogir is elérhető autóbusszal, vagy taxival
 • A Split-ből a környező szigetekre (Brač, Hvar, Komiža, Korčula) közlekedő kompok menetrendjei a Jadrolinija hajózási társaság honlapján találhatók
Figyelem! Változó közlekedési rend augusztus-szeptember fordulóján!
A Horvát Vasút tájékoztatása alapján pályaépítési munkálatok miatt az Adria IC szeptember 1-jén (vasárnap) Budapestről Splitbe nem közlekedik. Visszafelé pedig az augusztus 31-én (szombat) és szeptember 2-án (hétfőn) nem közlekednek vonatok, helyettük szeptember 1-jén (vasárnap) indul a járat Budapestre.
Szolgáltatások a vonaton

Járatunkon mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő, ám minden esetben magas színvonalú szolgáltatást. A családoknak, baráti társaságoknak a fekvőhelyes kocsik 4 vagy 6 ágyas fülkéi biztosítanak kedvező árú, mégis kényelmes és biztonságos alvási lehetőséget. A párokat és a kisebb családokat az 1-3 ágyas hálókocsi-fülkékben különleges, gördülő szállodai szoba élménye várja. Minden utasunkat este ásványvízzel, reggel pedig meleg itallal és reggelivel várjuk. A hálókocsiban utazók többféle reggeli menü közül választhatnak, melyet az étkezőkocsiban is elfogyaszthatnak. Valamennyi fülkénk légkondicionált és konnektorokkal ellátott. A kocsik kísérői a teljes út során gondoskodnak az utasok kényelméről és biztonságáról, és további ételek és italok is vásárolhatók náluk.

Horvátország nyaralás vonattal kényelmesebben, mint autópályán busszal vagy autóval!

A járaton folyamatosan nyitva tartó étkezőkocsi közlekedik, ahol meleg vacsorával és reggelivel, valamint széleskörű italválasztékkal várja utasainkat. Kiváló helyszín lehet késő esti beszélgetésekhez is, az alvó utastársak zavarása nélkül.

Fekvőhelyes kocsi

Adria IC – olcsó utazás, fekvőhelyes kocsival

 • fekvőhelyes kocsiban 4 és 6 ágyas fülkék állnak utasaink rendelkezésére, amelyek egyben és egyénileg, más utasok mellé is foglalhatók. A fülkékben férfiak és nők vegyesen kapnak helyet, ám korlátozott számban női fülkék is foglalhatók.
 • 2 - 6 fős társaságok, családok számára privát fülke is foglalható.
 • A fülkékben ágyneműt (lepedő, párna, párnahuzat, takaró) biztosítunk, amellyel az utasoknak kell megágyazniuk.
 • Utasainkat este ásványvízzel, reggel pedig meleg itallal és egyszerű reggelivel várjuk.

Adria IC fekvőhelyes kocsi 1 Adria IC fekvőhelyes kocsi 2Adria IC fekvőhelyes kocsi 3

Hálókocsi

Adria IC hálókocsi

 • hálókocsik 1, 2 vagy 3 ágyas, magasabb kényelmet és szolgáltatást nyújtó fülkéi egyben is megvásárolhatók, de az egyedül utazók közös fülkéket is foglalhatnak, amelyekben férfiak és nők külön kapnak helyet. A legtöbb fülke között kinyitható ajtó is található, amelynek köszönhetően a nagyobb családoknak és csoportoknak sem kell lemondaniuk az együtt utazásés a hálókocsi kényelméről. Ily módon két utas részére foglalva még egy valódi lakosztály is kialakítható.
 • A fülkékben mosdókagyló található, amelyhez tisztasági csomagot is biztosítunk.
 • A hálókocsi utasait már az induláskor vetett ággyal várjuk.
 • Utasainknak este ásványvizet, üdvözlő édességet és italokat, reggel pedig meleg italt és bőséges reggelit kínálunk. Mindez a fülkében vagy az étkezőkocsiban is elfogyasztható.
 • A hálókocsiban utazók Budapesten indulás előtt és érkezés után a Keleti pályaudvar 9. vágánya mellett található prémium váróba is beléphetnek, ahol további ételeket és italokat fogyaszthatnak.

Adria IC hálókocsi 1 Adria IC hálókocsi 2 Adria IC hálókocsi 3

Étkezőkocsi

Horvát tengerparti nyaralás éttermi minőségű étkezőkocsival

Járatunk a magyar vasút egyik legelegánsabb étkezőkocsijával közlekedik, mely korábban kormányzati járatokon teljesített szolgálatot. A kocsi az út teljes ideje alatt nyitva tart, így akik nem szeretnek korán nyugovóra térni, pihenni vágyó utastársaik zavarása nélkül is kellemesen tölthetik idejüket.

Felszállás után foglalja el háló- vagy fekvőhelyét, majd gyönyörködjön a balatoni panorámában és a naplementében egy kellemes vacsora mellett. A más járatainkról ismert és népszerű ételeink és italaink széles kínálata itt is elérhető vacsorára, emellett a járatunkon szezonális, csakis itt kapható különlegességek közül is választhatnak vendégeink. 

Másnap reggel a tengerhez közeledve reggelihez terített asztalokkal várjuk utasainkat. Étlapunkon változatos – hideg, meleg, vagy édes – reggeli-kínálat található.

Utasaink az étkezőkocsiban forinttal, euróval, bankkártyával, valamint Magyarország területén valamennyi SZÉP-kártyával is fizethetnek.

Adria IC étkezőkocsi 1 Adria IC étkezőkocsi 2 Adria IC étkezőkocsi 3

Menetjegyek és árak

A vonat csak fekvőhelyes- és hálókocsikkal közlekedik, melyek kizárólag adott napra érvényes jeggyel, helyjeggyel vehetők igénybe.

Felnőtt- és gyermekjegyek

Jegyárak helyfoglalással utasonként és irányonként:

 

Fekvőhelyes kocsi

Hálókocsi

6 ágyas fülkében

4 ágyas fülkében

3 ágyas fülkében (Triple)

2 ágyas fülkében (Double)

1 ágyas fülkében (Single)

START Night
(korlátozott számban, nem visszaváltható)

49 €-tól

69 €-tól

88 €-tól

98 €-tól

196 €-tól

START Night Plus (korlátozott számban, feltételek mellett visszaváltható)

64 €-tól

90 €-tól

115 €-tól

128 €-tól

256 €-tól

Night Flex (korlátozott számban, kedvező feltételek mellett visszaváltható)

72 €-tól

101 €-tól

130 €-tól

144 €-tól

288 €-tól

Gyerekjegy (6-15 éves korig)

30 €

42 €

54 €

60 €

-

A menetjegyek az Elvira oldalon, valamint a MÁV-START és a GySEV nemzetközi menetjegyeket árusító pénztáraiban vásárolhatók meg. 

MÁV app-on keresztül a vonatra való jegyvásárlás nem lehetséges, de az Elvira felületen felhasználói fiókkal vásárolt jegy az app-on bejelentkezve is bemutatható. Javasoljuk, hogy interneten vásárolt jegyét nyomtassa is ki az utazáshoz.

Felhasználási feltételek

 

START Night

START Night Plus

Night Flex

Érvényesség

a jegyen feltüntetett napon, vonaton és komfortkategóriában

a jegyen feltüntetett napon, vonaton és komfortkategóriában

a jegyen feltüntetett napon, vonaton és komfortkategóriában

Utazás magasabb komfortkategórián

azonos komfortkategórián (fekvő, háló) belül lehetséges

azonos komfortkategórián (fekvő, háló) belül lehetséges

lehetséges

Visszaváltás

nem lehetséges

a vonat indulása előtti 15. napig kezelési költség nélkül; 1 - 14 napon belül 50% (min. 15 euró) kezelési költséggel

a vonat indulási napja előtti napig kezelési költség nélkül

Megvásárolható

MÁV-START és GySEV pénztárak és a jegy.mav.hu oldalon 

MÁV-START és GySEV pénztárak és a jegy.mav.hu oldalon 

MÁV-START és GySEV pénztárak és a jegy.mav.hu oldalon 

Figyelem!
A vonaton állatok és kerékpárok nem szállíthatók!
 
Privát fülke

Baráti társaságok, családok számára a fekvőhelyes kocsiban privát fülke foglalását is biztosítjuk. A privát fülkét 2-6 utas veheti igénybe - felnőttek és gyermekek egyaránt. Privát fülke 256 eurótól, különféle árszinteken foglalható.

Jegyvásárlási segítség online felületen
 • A privát fülke foglaláshoz állítsa be az utasok számát, születési éveit. Egy tranzakcióban egyszerre legfeljebb 6 utas számára lehetséges a foglalás.
 • Válassza ki a kívánt dátumot és a vonatot.
 • A „Szolgáltatási igény” oldalon válassza a „Fekvőhelyes 2. osztály 6 személyes fülkében” lehetőséget, az együtt utazók számától függetlenül.
 • A több árszinten megjelenő ajánlatok részletei a kis nyílra kattintva tekinthetők meg. Válassza ki azt az ajánlatot, mely a „privát fülke” néven jelenik meg.

Amennyiben a helyfoglalásnál elakad, a vonaton több üres fülke már nem áll rendelkezésre

Kedvezménykártyák, bérletek (Interrail)

A járatra helyfoglalás kötelező a kedvezménykártyák, bérletek mellé is. Javasoljuk, hogy helyfoglalását a jegy.mav.hu oldalon, lehetőleg már hetekkel korábban vásárolja meg.

 • A START Klub kártyák tulajdonosai (START Klub Bónusz/VIP) kedvezményes, fix áras jegyet válthatnak a vonatra.
 • Az Interrail bérletek mellé is kötelező a helybiztosítás! Kérjük, csak akkor válasszon ki és érvényesítsen utazási napot, ha már foglalt helyet a járatra.
 • FIP szabadjegyekkel utazók számára is biztosítjuk a kedvezményes helyjegy váltását.
Helyjegyek árai kedvezménnyel utazók számára

 

Fekvőhelyes kocsi

Hálókocsi

 

6 ágyas fülkében

4 ágyas fülkében

3 ágyas fülkében (Triple)

2 ágyas fülkében (Double)

1 ágyas fülkében (Single)

Mindkét országban érvényes bérletekkel (Interrail, Eurail)

29 €

41 €

78 €

87 €

174 €

Csak az egyik országban érvényes InterRail bérlettel

59 €

83 €

159 €

177 €

354 €

Jegyvásárlási segítség az online felületen
 • Az online felületen a kedvezményeket az utasok hozzáadásánál, a vásárlási folyamat elején kell beállítani.
 • Állítsa be az utasok számát, és a születési dátumaikat. Az „új kedvezmény” gombra kattintva tudja beállítani az utasokhoz tartozó kedvezményeket.
 • Válassza ki a kívánt dátumot és a vonatot. 
Last minute ajánlatok

Hosszabbítsa meg nyaralását és utazzon velünk az átlagár 60%-áért!
Konkrét ajánlatokért (közlekedési napok és viszonylatok) keresse a Facebook és Instagram oldalainkat!

 

Fekvőhelyes kocsi

Hálókocsi

6 ágyas fülkében

4 ágyas fülkében

3 ágyas fülkében (Triple)

2 ágyas fülkében (Double)

1 ágyas fülkében (Single)

Last minute

39 €-tól

55 €-tól

70 €-tól

78 €-tól

156 €-tól

A Lonely Planet besorolása alapján Európa 10 legizgalmasabb vasútvonalának egyikén komfortos éjszakai járattal utazhatunk a tengerpartra. A magyar vasút elegáns étkezőkocsijában a teljes út során kedvünkre válogathatunk a minőségi étel- és italkínálatból. Este – az étkezőkocsiban elköltött vacsora után – a balatoni táj ringatja álomba az utast, éjjel a Dinári-hegység erdeinek illata szűrődik be az ablakon, reggel pedig a szédítő hegyoldalak mögül felbukkanó Adria látványára ébredhetünk.

Horvátországi nyaralás a homokos tengerparton – ADRIA IC Budapest és Split között

A MÁV-START másik tengerparti éjszakai járata, a Budapest és az Isztria-félsziget népszerű tengerparti üdülőhelyei között Retró Istria Expressz klasszikus járművekkel az idei évben is közlekedik

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 390 Ft
 

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.