Vonattal a budai hegyekbe – utazzon a Gyermekvasúton a téli szünetben!

2024. január 2. kedd, 10.51

A téli szünet végéig mindennap várja a kirándulókat a Gyermekvasút, az enyhe időben érdemes egy kisvasutazással egybekötött sétát tenni a budai hegyek legnépszerűbb látnivalóihoz. Január 7-ig járnak a feldíszített karácsonyi kocsik és a fényvonat is. A hétvégén pedig ismét lehet utazni a gőzvontatású nosztalgiavonattal is.

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

Január 7-ig mindennap a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, míg Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között. Ezen a télen egy fénymozdonyból és fénykocsiból álló igazi fényvonat is várja már az utasokat: Hűvösvölgyből páros óra 10 perckor, Széchenyihegyről páratlan óra 03 perckor indul, érdemes akár késő délután is útra kelni és gyönyörködni a kivilágított szerelvényben.

Kétóránként indul fényvonat a végállomásokról a téli szünet végéig

A hagyományos, dízelvontatású vonatokon kívül január 6-án és 7-én a gőzös is közlekedik. A nosztalgiavonat szerelvényében két feldíszített utasterű jármű is fut: az egyik kocsija a már korábban is ilyenkor karácsonyi belsőt kapott, 1929-ből származó, kék lillafüredi mellékkocsi; új társa viszont egy igazi kuriózum, a Gyermekvasút legöregebb járműve, az 1912-ben Aradon készült zöld  nyitottperonos kocsi, ami a napi forgalomban máskor csak nagyon ritkán látható.

Télen hétvégenként jár a gőzös

Feldíszített, hangulatos kocsikban lehet utazni a téli szünet végéig

Január 8-tól a kisvasúton visszaáll az iskolaidőben megszokott közlekedési rend: ekkortól a vonatok ismét csak keddtől vasárnapig járnak majd, munkanapokon rövidebb üzemidőben, de a hétvégi forgalomban egész télen lehet számítani a gőzvontatású nosztalgiavonatok közlekedésére is.

A menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság