Vonattal a budai hegyekbe – további programok a Gyermekvasúton a téli szünetre

2022. december 30. péntek, 12.42 / Utolsó módosítás: 2023. március 17. péntek, 13.50

A téli szünet végéig mindennap várja a kirándulókat a Gyermekvasút. Január 8-ig jár a két feldíszített karácsonyi kocsi, közülük az egyik külső világítást is kapott, így igazi fénykocsiként fut a síneken. Több este az utolsó járatban fényvonat közlekedik, valamint három hétvégi napon nosztalgiavonatokat is indítanak.

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

A december közepi bemutatkozás sikere után ismét fényvonatozásra invitál a Gyermekvasút a téli szünetben. December 30-án, 31-én, valamint január 3-án, 6-án és 8-án este az egyik feldíszített karácsonyi kocsiból és az Mk48-as dízelmozdonyból álló különleges szerelvény közlekedik a napi utolsó menetrendszerinti járatokban, Hűvösvölgyből 16:10-kor, Széchenyihegyről 17:03-kor indul. A szerelvény érdekessége, hogy mindkét jármű ünnepi fényekbe burkolózva indul erdei útjára a sötétben.

Fényvonat Mk48-as mozdonnyal

A kisvasút-barátoknak is készülnek a budai hegyekben: december 31-én, január 7-én és 8-án forgalomba áll hazánk legöregebb C50-es dízelmozdonya is, nosztalgiavonatával naponta kétszer indul majd a végállomásokról.

C50-es mozdonyos nosztalgiavonat is jár még a téli szünetben

Újév napján változik az üzemidő, vasárnap az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10:10-kor, Széchenyihegyről 11:03-kor indulnak.

A menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság