Vasutas bringásreggeli a MÁV-csoporttal a Népligetben

2014. október 10. péntek, 12.09 / Utolsó módosítás: 2014. október 10. péntek, 12.12
Péksütemény és frissítő a munkába tekerőknek

bringásreggeli a MÁV-csoporttalA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kampányához, a Bam! – Bringázz a munkába! mozgalomhoz öt éve csatlakozott a MÁV-csoport, folyamatosan  támogatva a kerékpáros közlekedés térnyerését, fejlesztve a bicikliszállítási, -tárolási lehetőségeket. A Bam! őszi akciója keretében a vállalatcsoport munkatársai és vezetői  reggel hét és kilenc óra között péksüteménnyel és ásványvízzel várták a munkába igyekvő kerékpárosokat. Közel 200 péksütemény fogyott el a népligeti kerékpárút melletti helyszínen.

Az őszi Bam! bringásreggeli keretében reggeltől országszerte több tucat helyszínen kínálták enni- és innivalóval a bicikliseket a felhíváshoz csatlakozott szervezők. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által a Magyar Kerékpárosklub segítségével szervezett akció célja, hogy a városokban, falvakban az autó helyett minél többen használják munkába, iskolába járásukhoz a környezetbarát kerékpárt, amely egyúttal az aktív, egészséges életmód jelképévé is vált.

bringásreggeli a MÁV-csoporttalA MÁV-csoport munkatársai – Dávid Ilona MÁV Zrt. elnök vezérigazgató, Zaránd György MÁV-START Zrt. vezérigazgató, Fejes Sándor MÁV Szolgáltató Központ Zrt. vezérigazgató, Pál László MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettes és Bánhidi-Nagy Attila MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettes vezetésével – a budapesti Népligetnél, a Könyves Kálmán körúti MÁV-székházzal szemközti kerékpárúton érkezőknek kedveskedtek péksüteménnyel és üdítővel. Reggel héttől kilenc óráig több mint 200 péksütemény fogyott el.

Bringázz és vonatozz a munkába!

bringásreggeli a MÁV-csoporttalA Bringázz a munkába! kampány céljait szem előtt tartva a vasúttársaság évek óta folyamatosan fejleszti kerékpárosoknak szánt szolgáltatásait. Ennek köszönhetően ma már egyre többen utaznak kétkerekűjükkel együtt a vonatokon. Idén augusztusig több mint 311 ezer darab kerékpár jegyet és bérletet vásároltak az utasok. A gyarapodó kerékpárutak, kerékpársávok mellett a kerékpáros közlekedés elterjedését az elővárosi vasútvonalak korszerű, alacsonypadlós motorvonatai, valamint a gyors- és személyvonatokban található kerékpárszállító kocsik is segítik.

bringásreggeli a MÁV-csoporttalEgyre több olyan ingázó érkezik az elővárosi vasútvonalakon Budapestre, akik bringájukat az indulási állomáson kívánják hagyni, és ott tárolni visszaérkezésükig. Már több ezer biciklitároló, fedett és kamerával őrzött B+R parkoló fogadja a vonattal továbbutazókat.  Emellett a MÁV az idei évben budapesti nagyobb pályaudvarokon is üzembe helyezett újabb kerékpártárolókat: a Déli és a Nyugati pályaudvaron valamint Kelenföld állomáson. Kelenföldön és a Keletinél, a 4-es metró végállomásainál további tárolóhelyek szolgálják a bringásokat.

Kerékpárszállítással kapcsolatos általános információk itt olvashatóak:

www.mav-start.hu/kerekpar