Több mint 300 új kerékpártároló kiépítését kezdte meg a vasúttársaság a ceglédi vonalon

2021. június 12. szombat, 08.07

Az idei évben közel 30 helyszínen, összesen több mint 1400 férőhelyű B+R parkolót épít ki a vasúttársaság. Több állomáson és megállóhelyen befejeződtek a munkálatok és van, ahol most is dolgoznak. A ceglédi vonal mentén további öt állomás mellett kezdődött meg a kerékpártárolók kivitelezése júniusban.

Ceglédbercel-CserőA június elejével indult munkálatoknak köszönhetően hamarosan a ceglédi vonal mentén újabb 5 helyszínen használhatják az utasok az új kerékpártárolókat. Monoron 100, Monorierdőn 20, Pilisen 90, Ceglédbercel-Cserőn 20 és Szolnokon 80 kerékpár tárolására alkalmas új fedett tároló épül ki az év végéig. Az építési munkálatok megkezdéséhez először elvégzik a szükséges bontási munkákat, ahol szükséges felszedik térkövet, eltávolítják a táblákat.

Vicziántelepen, Sülysápon, Őrbottyánon, Fóton, Fótújfalun, Erdőkertesen, Pilisen, Zebegényen, Ceglédbercelen, Alsógödön, Sződ-Sződligeten, Martonvásáron összesen további több mint 500 B+R parkoló kialakításán dolgoznak jelenleg.

Idén eddig összesen 340 kerékpár tárolására alkalmas új fedett tároló készült el: Pestszentlőrincen 60, Vecsésen 80, Ceglédbercelen 60, Gyömrőn 100 és Farmoson 40 B+R épült ki. Ceglédbercelen további 45 gépkocsi parkolására alkalmas P+R parkolót alakítottak ki. Nem csak Budapest vonzáskörzetében valósulnak meg fejlesztések, a Velencei-tó melletti állomásokon 2021-ben összesen 240 új B+R parkoló létesült: Kápolnásnyéken 80, Agárdon 40, Gárdonyban 60, Velencén 60 kerékpártároló épült, utóbbi helyszínen további 18 kerékpártárolására alkalmas bontott támaszt is kihelyeztek.

Gárdony

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. Ennek érdekében 2019-ben elindult a legforgalmasabb állomásokat érintő „50 megújuló állomás” karbantartási program. Több állomás és megállóhely újult meg az elmúlt két évben, valamint több helyszínen épültek ki P+R és B+R parkolók.

Velence

Agárd

Budapest, 2021. június 12.

MÁV Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG