Őszi családi nap a Gyermekvasúton

2023. október 12. csütörtök, 05.36

Október 14-én a budapesti Gyermekvasút játékos családi nappal vár kicsiket és nagyokat egyaránt a hűvösvölgyi végállomáson.

Ezen a hétvégén nemcsak kirándulással érdemes összekötni a gyermekvasutazást, mivel más programok is fogadják az érdeklődőket: szombaton 10-16 óráig családi napot tartanak Hűvösvölgyben. A színpadi programokon kívül lesz ugrálóvár, KRESZ pálya, óriás társas és kirakó, valamint egyéb vásári játékok, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést vagy az alkotóházat is. A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút, vonatszimulátor és terepasztal várja, akár a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra számíthatnak.

Hajtányozás

A legkisebbek kipróbálhatják az arcfestést és magukra vehetik az egyenruhát is

A helyszínen megtekinthető lesz a BKV legöregebb nosztalgiabusza, a MÁVAG Tr5-ös trambusz.

A BKV MÁVAG Tr5-ös busza is 75 éves idén

Az idén 75 éves Utasellátó sátrában az étkező- és bisztrókocsikból jól ismert START Burgeren és helyben készre sütött lepényeken kívül édességekkel, üdítőkkel és meleg italokkal várják a résztvevőket.

Hűvösvölgy és Széchenyihegy között egész nap 30-40 percenként indulnak a hagyományos vonatok, a szerelvényekben a kirándulóidőnek köszönhetően még feltűnnek a nyári kilátókocsik is. A nosztalgiázni vágyók nagy örömére ezen a hétvégén is forgalomba áll a gőzös.

Menetrend szerint közlekedik a gőzös

Az adott napi menetrend és a program részletei elérhetők a Gyermekvasút honlapján: https://gyermekvasut.hu/menetrend/

https://gyermekvasut.hu/2023/09/2023-oktober-14-csaladi-nap-a-gyermekvasuton/

Programok Hűvösvölgyben október 14-én

A MÁV-VOLÁN-csoport fenntartható terepasztalán kerékpárral lehet mozgásba hozni a vonatokat

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság