Megújult a mátészalkai gyalogos felüljáróhíd

2018. szeptember 4. kedd, 19.05

Budapest, 2018. szeptember 4. – A mátészalkai vasútállomáson visszaadták a gyalogosforgalom részére a felújított gyalogos felüljáróhidat. A szerkezeti elemek karbantartása mellett a biztonságos közlekedés érdekében térvilágítást is beszereltek és csúszásmentes lépcsőfelületet alakítottak ki.

A MÁV az üzemeltetésébe tartozó mátészalkai repülőhíd szerkezetének műszaki állapotát az előírások szerint rendszeresen ellenőrzi, és szükség esetén gondoskodik a karbantartásáról is. Legutóbb 1998-ban zárták le és emelték le a hidat felújítás miatt. Mint legutóbb, most is a nyári iskolai szünet idejére ütemezték a karbantartást, mert ilyenkor kisebb az átmenő gyalogosforgalom a város két részét összekötő gyalogos felüljárón.

A híd acélszerkezetét június 17-én emelték le és a helyben végzett munkát követően az előzetes terveknek megfelelően két fázisban, augusztus 22. és 24. között, éjszakánként emelték vissza. A felújítás során acélszerkezeti javításokat és a hídszerkezet korrózióvédelmét végezték el a szakemberek. A repülőhíd visszaemelése után az utómunkálatok következtek, melyek keretén belül – a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében – térvilágítást szereltek be, illetve lépcsőfokokon csúszásmentes felületet alakítottak ki.

A felüljáró felújításának idejére a gyalogosközlekedést a Szatmár út–Kórház út–Tompa Mihály út és a Seregély út–Zöldfa út járdáin, a szintbeli átjárókon oldották meg. A hosszabb kerülőút miatt a vasúttársaság ezúton is köszöni a környéken lakók és az utasok türelmét.

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186  l  E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu