A MÁV idén is csatlakozott a Gyermekjogok Világnapjához

2019. november 20. szerda, 11.22 / Utolsó módosítás: 2019. november 20. szerda, 11.23
Unicef Gyermekjogok Világnapja

A MÁV idén is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang kampányához, amellyel a gyermekjogok fontosságára hívja fel a figyelmet a vasúttársaság is. A legfontosabb gyermekjogok a budapesti fejpályaudvarok, valamint egyes vasút- és HÉV-állomások hangosbemondóiban hangzanak el ma 20 óráig.

Az UNICEF Gyerekhang kampány részeként a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron; a Kelenföld és Kőbánya-Kispest vasútállomáson valamint a MÁV-HÉV Batthyány téri végállomásán Biber Anett, a MÁV szóvivőjének rövid bevezetőjét követően gyerekek tájékoztatnak óránként egy-egy mondatban a gyerekjogokról a hangosbemondón. A hangos tájékoztatás mellett Budapest elővárosában 63 FLIRT motorvonat és 50 IC kocsi monitorjain a Gyerekjogok világnapja grafikája jelenik meg.

Háttér-információk:

November 20-án a gyermekjogokat ünnepeli az egész világ, 2019 pedig különösen fontos, mert idén pont 30 éve, 1989. november 20-án lépett életbe a Gyermekjogi egyezmény, amelyet Magyarország az elsők között ratifikált. Az egyezmény biztosítja azokat az alapjogokat, amelyek minden gyermeket megilletnek szerte a földkerekségen. Az UNICEF Magyarország az egyezmény aláírására emlékezve immáron harmadik alkalommal rendezi meg Gyerekhang kampányát, amelynek célja felhívni a figyelmet az alapjogokra és jobban figyeljünk a gyerekek véleményére. További információk: https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/gyerekek-veszik-at-a-hatalmat-november-20-an/

A Gyermekvasúton készült tavalyi kisfilm itt tekinthető meg: https://unicef.hu/mav-es-gyermekvasut-2018/