Kisvasúti járműbemutató Csillebércen

2022. december 27. kedd, 12.07 / Utolsó módosítás: 2023. március 17. péntek, 13.48

Szerdán és csütörtökön kisvasúti járműbemutatóra várja a Gyermekvasút a családokat Csillebérc állomásra, mindkét nap 10-től 16 óráig fogadja a látogatókat a rendezvény, a belépés díjtalan. Két gőzmozdony is forgalomba áll és nosztalgiavonatokkal ingázik Széchenyihegy és Csillebérc között. A téli szünetben mindennap feldíszített kocsikkal járnak a vonatok, érdemes egy kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe.

A két ünnep között igazi családi program várja a vonatokért rajongó gyerekeket. December 28-án és 29-én Csillebérc állomáson kisvasúti járműbemutatót tartanak, ahol közelebbről is meg lehet nézni több olyan járművet, melyek éppen kerek évfordulójukat ünneplik, így például a 120 éves nyitott peronos aradi személykocsit, hazánk legöregebb, 70 éves C50-es mozdonyát, a 60 éves Mk49-es mozdonyt, és a jövőre 50 éves Mk45-ös mozdonysorozat egyik ismert példányát, Bendegúzt. Csillebérc állomáson a kisebbek papírból elkészíthetik saját menesztőtárcsájukat, jelzőzászlójukat, de kivágóból összerakhatnak vasutas sapkát és kismozdonyt is. Délelőttönként a Gyermekvasút fúvószenekara ad térzenét, napközben kisvasúti témájú előadásokkal is várják az érdeklődőket a szalonkocsiban.

December 28-án és 29-én kisvasúti járműbemutató lesz Csillebérc állomáson

Szerdán és csütörtökön a program helyszíne és a széchenyihegyi végállomás között külön díjszabással 40 percenként nosztalgiavonatok is indulnak, melyeket felváltva továbbít a Gyermekvasút két üzemelő gőzmozdonya: közülük az egyik, a felújításról decemberben visszaérkezett 490,039-es gép is kerek évfordulóját ünnepli, idén 80 éves.

Csillebérc és Széchenyihegy között gőzvontatású nosztalgiavonatok indulnak

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, de szerdán és csütörtökön a gőzösök szerelvényében is lesz egy ünnepi kocsi.

A menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság