„Képek az ország vasútjairól"

2014. november 3. hétfő, 15.35
Megvannak a IV. Országos Vasutas Digitális Fotópályázat nyertesei

Budapest, 2014. november 3. – Kihirdette a zsűri a IV. Országos Vasutas Digitális Fotópályázat végeredményét, a beküldött képek a magyar vasutat, a vasutasok életét, munkáját mutatják be. Az ünnepélyes díjátadóra a MÁV Zrt., a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület, valamint a VOKE Arany János Művelődési Ház szervezésében került sor, Győrött. A rendezvényre az ország számos részéről érkeztek vendégek.

Díjazott képek:

Civil pályázó kategória: 

1. hely             Urbán Tibor – Várakozás

2. hely             Lakatos Krisztián – Rohan az idő

3. hely             Csipes Mihály – Sínhant

Vasutas pályázó kategóriában:

1. hely             Dani Szabolcs – fotósorozat

2. hely             Ollé Róbert –Pocsolyában

3. hely             Csépke Csaba – Kettő az egyben

A pályázat célja az volt, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik a digitális fotózással igényesen örökítik meg a mai magyar vasutat, a vasúton szerzett élményeiket, benyomásaikat. A képeken keresztül ugyanis lehetőség nyílik arra, hogy a szakmai és utazó közönség bepillantást nyerjen a vasutasok életébe, munkájába, a régebbi és újabb technikák, valamint gépek világába, illetve a vasútnak a tájjal és az emberrel való kapcsolatába.

A zsűri összesen 108 darab képet fogadott el, melyek közül az 56 legjobban sikerült alkotásból nyílt kiállítás a művelődési ház galériájában.

Urbán Tamás - Várakozás

Lakatos Krisztián - Rohan az idő

Csipes Mihály - Sínhant

Ollé Róbert - Pocsolyában

Csépke Csaba - Kettő az egyben