Idén is sikeres az Országos Vasutas Véradónap

2021. december 12. vasárnap, 15.34

A járványhelyzet ellenére is közel 300 véradó döntött úgy, hogy részvételével segíti az Országos Vasutas Véradónap sikerességét. Az eseményen a véradást megelőző rutinvizsgálatok után 272 önkéntes járulhatott hozzá a vérkészletek feltöltéséhez.

December 10-én a MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve 15. alkalommal szervezte meg az Országos Vasutas Véradónapot. A jótékonysági esemény első napján országszerte 13 városban: Budapesten, Szolnokon, Szegeden, Nagykanizsán, Békéscsabán, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Dombóváron, Kaposváron és Szombathelyen járultak hozzá a kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

Véradás a Nyugati pályaudvaron

Az Országos Vasutas Véradónap idei utolsó állomásán december 17-én Dunakeszin, a VOKE József Attila Művelődési Központban (2120 Dunakeszi, Állomás sétány 17) 10 és 18 óra között lesz lehetőség a véradásra.

Véradás a Nyugati pályaudvaron

A pandémia idején a segítség még nagyobb hangsúlyt kap, hiszen nem csak a járvány elleni küzdelem a fontos, a működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére is. Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére hívják fel a figyelmet.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság