Hatszáznál is több fiatal vett részt a MÁV-csoport nyílt napján

2017. szeptember 28. csütörtök, 11.10
A vasút nem csak a vonatokról szól!

MÁV nyílt nap 20170927

Budapest, 2017. szeptember 28. – A nagy érdeklődésre való tekintettel a vasúttársaság ismét nyílt napot tartott szerdán középiskolások és egyetemisták számára. A „XXI. századi technológiák a MÁV-nál” címet viselő rendezvényen még a májusinál is többen vettek részt.

A MÁV-csoport kiemelt hangsúlyt helyez a szakember-utánpótlás biztosítására, ennek érdekében minden lehetőséget megragad, hogy kapcsolatba lépjen lehetséges jövőbeli munkavállalóival. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen vonzó munkáltatóként gondoljanak a MÁV-csoportra a pályaválasztás előtt.

MÁV Nyílt nap 2 20170927

Milyen lesz a jövő személyszállítása? Mit kell tudni a korszerű vasúti járművekről és a legújabb járműfejlesztési trendekről? Milyen a korszerű pályaépítési technológia? Mit jelent a pályafenntartás és a pályadiagnosztika a mindennapokban? Mit csinál egy biztosítóberendezési mérnök? Milyen a vasúti informatika, távközlés és villamosenergia-ellátás a XXI. században? Hogyan zajlik a forgalomirányítás? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kaphattak választ azok az egyetemisták és középiskolások, akik ellátogattak tegnap a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkba, a MÁV-csoport nyílt napjára. A „XXI. századi technológiák a MÁV-nál” címmel megtartott eseményen több mint hatszáz egyetemista és szakgimnáziumi tanuló (illetve felnőtt kísérő) vett részt; a vállalatcsoport hat cégének százötven munkavállalója állt rendelkezésükre.

MÁV nyílt nap 3 20170927

MÁV nyílt nap 4 20170927

A MÁV-csoport elsősorban azokat a fiatalokat várta a rendezvényre, akik jövőbeli lehetséges munkahelyükként gondolnak a vasútra, de eddig még nem rendelkeztek teljes körű információkkal a társaság pontos tevékenységéről, s ezért szerettek volna többet megtudni a működésről, közép- és felsőfokú ösztöndíjrendszerről vagy pályakezdő diplomásoknak szóló programjáról. Az esemény fő célja a cégcsoport szolgáltatási láncának és a hozzá illeszkedő modern technológiáknak a bemutatása volt. A humánerőforrás szervezetek által koordinált rendezvény 16 standján (szakmaszigetén) a következő szakterületekről kaphattak részletes tájékoztatást az érdeklődők: értékesítés; üzemeltetés; gazdálkodás; járműfejlesztés és -karbantartás; biztosítóberendezési, erősáramú és távközlési szakterület; forgalomirányítás; pályaépítés, pályakarbantartás és -diagnosztika; informatika; gazdálkodás, beruházás, valamint humánerőforrás-gazdálkodás. A MÁV-csoport elismert szakemberei készséggel válaszoltak az egyetemisták és a középiskolások kérdéseire. Az egyes szakterületek standján a hallgatók, illetve a diákok különböző, az adott szakmát reprezentáló játékos feladatok megoldásáért cserébe pecsétet szerezhettek „menetlevelükbe”. Aki mind a tizenhat pecsétet összegyűjtötte, ajándékban részesült. Bónuszként a fiatalok kipróbálhatták a Vasúttörténeti Park szolgáltatásait is.

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186  l  E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu