Három új lift épül Tatabánya vasútállomáson

2024. január 17. szerda, 12.26 / Utolsó módosítás: 2024. január 17. szerda, 12.32

A MÁV akadálymentesítést célzó projektjének keretében három új felvonó épül Tatabánya vasútállomáson, melyből kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló megközelítését biztosítja majd. Az új lifteket tervezetten év végétől használhatják majd az utasok.

Tatabánya vasútállomáson a peronokat jelenleg csak lépcsőkön és a felüljárón át lehet megközelíteni, szintbeni átjárásra nincs lehetőség. A hamarosan kezdődő beruházásnak köszönhetően várhatóan év végétől már akadálymentesen megközelíthetők lesznek a peronok.

A felvonók építése várhatóan március első hetében, de a felvonulási terület lehatárolása, a munkákhoz szükséges eszközök telepítése már február közepén megkezdődik. A három új felvonóból kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló akadálymentes megközelítését teszi lehetővé a parkolók felől.

A felvonók vandál- és üzembiztos kivitelezésűek, a falak és ajtó is részben üvegezett kivitelben készülnek. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár vagy babakocsi szállítására is alkalmasak lesznek, telepítésükkel nő az utazáskomfort a vasútállomáson.

A beruházás 1 milliárd forint MÁV saját forrásból valósul meg.

A kivitelezés időszaka alatt a peronon és a felüljárón részleges korlátozások, valamint a szerelvények megállási helyszínének kisebb módosításai várhatók, melyről folyamatosan tájékoztatást nyújt a vasúttársaság, a kivitelezés ideje alatt kérjük az utasok türelmét és megértését.

Budapest, 2024. január 17. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság