„Gyermekvasút nyomában” éjszakai teljesítménytúra

2022. augusztus 18. csütörtök, 11.12 / Utolsó módosítás: 2022. augusztus 22. hétfő, 09.45

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton augusztus 19-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az ünnepi hétvégén nosztalgiavonatokkal is várják a kisvasutazni indulókat.

Pénteken rendezik a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait. A túra szintideje hét óra. Nevezni a rajtnál, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon előtt lehet, péntek este 19 és 21 óra között. A túra résztvevői éjszakai különvonattal térhetnek vissza a célból, Széchenyihegy állomásról Hűvösvölgybe. Bővebb információ a Gyermekvasút honlapján található.

A túrázókat különleges éjszakai vonatozásra is invitálja a Gyermekvasút.

A „Gyermekvasút nyomában” teljesítménytúrát először 1996-ban rendezték meg, azóta minden évben március 15-én nappal, augusztus 19-én pedig éjszaka lehet gyalogosan felfedezni a kisvasút környékét a szervezett túra keretében.

A túra útvonalán lévő kilátókból páratlan panoráma nyílik az esti fővárosra.

Az augusztus 20-i hétvégén a hagyományos szerelvények 40-50 percenként közlekednek, és nosztalgiavonatok is forgalomba állnak.

A hétvégén 40-50 percenként indulnak a vonatok napközben.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság